A Szikla

Mit rejt a Szikla? Fókuszban egy titokzatos hajó, jöjjön egy kis napilore ismét! 🙂

A Szikla, vagy más néven az Angyalok Tornya egy legendás erőd kolostora a Dark Angel rendháznak. Az erőd kolostorok többnyire Birodalmi területeken találhatóak, de akadnak elhagyatott holdak és aszteroidák felszínén is. Sok esetben ugyanakkor az űrhajó flottákra épülő rendek esetén a flotta zászlóshajója szolgál erőd kolostorként. A rendek bolygói többnyire ismertek, de akadnak közöttük olyanok is, melynek kilétét homály fedi. Ideális esetben az Impérium felségterületén találhatóak, amiknek egy Rendbéli Nagymester a kormányzója is egyben. Más esetekben többnyire megegyeznek a nagymesterek a helyi kormányzóval és fizetnek cserébe a földért, melyen a kolostort építik. Ezek a kormányzók is előnyös üzletet kötnek, hiszen ki ne örülne, ha a birodalmát Űrgárdisták védelmezik. A Szikla nem más, mint egy hatalmas űrhajó, ami komplett eldar flottákat is meg tud semmisíteni.

Warp hajtóművekkel és erőterekkel egyaránt felszerelt monstrum, melyen a Dark Angelek temérdek tudást és technológiát felhalmoztak az ezredévek során. A hajóért és minden rajta zajló történését egy ember felügyeli, ő a Szikla Ura.

A Szikla Ura, egyfajta Kohó Mester a Dark Angelek sorában. Nyilvánvalóan azért más, mint az általános mesterek, hiszen miután beavatást nyer az elődeihez hasonlóan a Sziklához kötik véglegesen anyagi testét, hogy eggyé váljanak és irányíthassa. Hatalmas felelősség és hihetetlen erőfeszítést igénylő feladat, hiszen kapcsolatot létesít a Gépszellemmel, irányítja a Warp erőműveket, valamint az erőtereket is figyelemmel kell, hogy kísérje. A korábbi mesterek, kiknek testei már átadták magukat az idő múlásának, továbbra is a géphez vannak kötve és részben tovább végzik feladatukat. Miután már nem látják hasznukat, a maradványaikat a Rend a Dicsőség Fülkéibe helyezi, mélyen a Szikla belsejében, ahol kiállítják a jövő nemzedéke számára. Fura helyzetük okán, mely egyaránt köti őket a Rendhez és az Adeptus Mechanicushoz, a Rend techmarinejai nem nyernek beavatást se a Deathwing se a Belső Kör soraiba. Ez alól a Szikla Ura sem kivétel, akinek szintén csak a technológiai titkokba és az ősi tudásba a bázisról engednek betekintést.

A Szikláról úgy tartják, hogy nem más, mint Caliban egy maradványa, mely túlélte a Horus Eretnekséget. A Szikla a galaxist járja és útjába ejti a Dark Angelek toborzó világait és fedélzetén a Sötétben Őrködők járőröznek. Olyan csuklyás alakok, mint például akik Azrael Nagymester minden lépését követik. Nagyobb, minden átlagos birodalmi csatahajónál és egész flottákat képes rettentő fegyverzetével elpusztítani. Fregattok és Thunderhawk repülők folyamatosa kíséretét élvezi. A hajó mélyén vannak azok a cellák, melyben a Bukottakat őrzik. Luther is ott raboskodik már vagy 10.000 éve, miután elárulta rendtársait. Sokak számára még mindig titok, de maga Lion El’Jonson is a Szikla mélyén alussza végtelen álmát és testére az Őrök vigyáznak. És van még egy titokzatos utazó is a fedélzeten, kinek kilétéről az utóbbi tízezer év során nem szereztek tudomást a Sötét Angyalok, csak miután Cypher elárulta nekik, hogy egy ősi entitás is ott rejtőzik, aki nem más, mint Tuchulcha.

forrás: https://spikeybits.com/…/what-are-the-secrets-of-the-rock-l…