A Tűzpusztítók Népe

A mai rövidebb lore cikkben az Age of Sigmar világába tekintünk be, és kezdetnek nézzük a Tűzpusztítók népét, akik a legutóbbi Age of Murderfuck versenyen diadalittasan álltak a dobogó legmagasabb fokán.

A Tűzpusztítók olyan láng-szakállú duardin zsoldosok, akik Grimnirhez fohászkodtak. Ők voltak az elsők, akik a Tűz Birodalmában csatába álltak, miután megjelentek a Viharszülöttek. A Káosz ellen harcoltak, de csak akkor, ha Ur-aranyat kaptak érte, és megesett, hogy a megfelelő javadalmazás fejében a Káosz oldalán is hadba szálltak. Minden tűzpusztító képes rá, hogy érzékelje ennek a varázslatos fémnek a jelenlétét egy bizonyos fokig, ám csak az Auric Rúnamesterek képesek arra, hogy megformázzák azt a Halandók Világában. Ha egy tűzpusztító esküt tesz, akkor az szent és sérthetetlen kötelékké válik, és úgy harcol a sereg oldalán, mintha annak teljes jogú tagja lenne, és elkötelezettsége nem ismer határokat. Azok, akik megszegik esküjüket, nem számíthatnak hosszú életre…

Ezek a rettegett harcosok a bukott duardin isten, Grimnir leszármazottai. Minden téren próbálnak istenükre hasonlítani, így hajukat beszínezve és felállítva vonulnak hadba magmában kovácsolt fegyvereikkel. Más fajok úgy hiszik, csupán az arany iránti imádatukból vonulnak hadba, és ők csak örülnek ennek a hamis hírverésnek. Amit ők valójában keresnek és kutatnak, az nem más, mint az Ur-arany, mely istenük hagyatéka.

Az egyik legszentebb rúnájuk a tűz rúnája. Az Auric rúnapapok a Magmadrothok – tűzköpő és perzselő karmú szalamandrák – hátán vonulnak hadba.

A duardinok története
Népük hatalmas Khazalid birodalmat építettek szerte a Halandó Világokban, ám nagy részüket elsöpörte a Káosz Kora, a túlélők pedig három nagy csoportba tömörültek. Az Őrző Királyok Azyr birodalmába vezették népüket, és úgy hírlett istenük Grungni megkönnyezte népét, kik oly kevesen maradtak. Grimnir hívei már korábban megalapították a Tűzpusztítók rendjét és nem menekültek semerre midőn Azyr kapui bezárultak előttük. Valamint voltak, akiknek sikerült elmenekülnie a pusztítás elől és a felhők közé menekülve alapították meg a Kharadron Urak népét.

források: http://whfb.lexicanum.com/wiki/Fyreslayers
http://whfb.lexicanum.com/wiki/Duardin
jim