Árnyék és Vas: A bosszú hadjáratai

Az új Adeptus Titanicus kampánykönyv az Ultramarineok világát helyezi a középpontjába, mely a Hórusz Eretnekség egy legvéresebb csatájának adott helyet. A történet a két hadjárat, az Árnyék és a Vas hadjáratok idején játszódik.

Árulás Calthnál

A Hórusz Eretnekség váratlanul és keményen csapott le az Ultramarinokra. Az áruló Hadúr egy teljes légiónyi haderőt vonultatott fel Calthnál, majd a Word Bearer haragja lecsapott a lojalistákra. Roboute Guilliman kiemelkedő stratégiai tehetségét bizonyítja, hogy az Ultramarineok sikeresen túlélték a támadást, habár szövetségeseik száma drámaian megcsappant…amíg a Legio Praesagius titánjai Ithraca világán küzdöttek.

Az Árnyék Hadjárat

A Calthot és az Ultramar 500 Világát érintő véres Word Bearer és World Eater csapás arra irányult,hogy az Ultramarineok erejét és figyelmét lekössék, amíg Hórusz az árulók élén eléri Terrát. A történettel egyébként Aaron Dembski-Bowden az Áruló című regényében bővebben is foglalkozik.

A Vas Hadjárat

A Calthon történtek után a legio Praesagius megmaradt princepsei összegyűltek és belekezdtek saját bosszúhadjáratukba, mely a Vas Hadjárat nevet kapta. Több elszórt lojalista túlélő erőt is sikerült a zászlajuk ala egyesíteni. Világán át küzdöttek az áruló hadakkal, melyeket lángba borítottak az Ordo Sinister Pszi titánjai.

Pszi Titánok

Speaking of the Ordo Sinister, you’ll find the rules for the Warlord-Sinister Psi-Titan in Shadow and Iron. This mighty war engine is a terrifying presence on the battlefield, using its psychic abilities to move faster than you’d expect for a Warlord Titan while devastating enemies with bolts of shadow from its Sinistramanus Tenebrae. The Warlord-Sinister will be available to pre-order from Forge World on Saturday.

Az Ordo Sinister egységek szabályait is tartalmazza a kampánykönyv. Pszi erejüket arra is használják ezek a titánok a harcmezőn, hogy sokkal gyorsabban mozogjanak, mint arra ellenfeleik számítanának.

Árnyék és Vas

A kampánykönyv a Vas Hadjárat történetét végig követi. Megtudhatjuk belőle, hogyan csalták csapdába Ulixisen a két lojalista légiót és miként küzdötték ki magukat. Szóba kerül továbbá az Espandor-i rajtaütés, ahol a Praesagius és Oberon légiókra olyan fordulat vár, melyekre ők maguk sem számítanak…