Asdrubael Vect

A mai napon a napi lore rovatban jöjjön az a Dark Eldar, aki nem örül az új eldar Isten manifesztálódásának: a leghíresebb kabalite harcos, Commorragh Ura, Asdrubael Vect.

Asdrubael Vect a vezére a Fekete Szív Kabaljának, a legerősebb ismert sötét eldar kabal (szekta), ezért is egyben ő Commorragh Ura és a dark eldarok vezére. Vect saját bevallása szerint személyesen jelen volt az eldarok bukásánál; ha ez igaz, akkor ő az egyik legősibb élő lény a galaxisban, a maga 10000 évével. Ebből és hogy valamint régóta Commorragh Ura kifolyólag tarthatjuk őt a világ egyik legveszélyesebb egyénének. Biztonságának egyik záloga a Gendling, egy hasonmás, aki időről időre helyettesíti.

Történet
Vect alacsony származású szolgaként született Commorraghban. Ármányok sorával és eszességét kihasználva kapaszkodott fel véres verítékkel a commorragh-i ranglétrán és alapította meg szektáját, a Fekete Szivet. Mire az akkori arrogáns vezetők: Xelian, Kraillach és Yllithian belátták,hogy az alacsony származású Vect valós fenyegetést jelenthet a számukra, addigra egyesítette az alsóbb világok sötét eldarjait. Vect megkaparintotta a Salamanders űrgárdista rendház Forgehammer nevezetű csatahajóját, ami egy birodalmi invázió kirobbanásához vezetett. Az elkövetkezendő harcokban az akkori vezetők elbuktak, és Vect hatalomra kerülhetett. 

A 41. évezredben Vect legfőbb ellensége El’Uriaq, Shaa-Dom-i zsarnok volt, akit a rivális szekták élesztettek fel.

Felszerelése
Ha hadba szállna személyesen, akkor a Pusztítás Pódiumán érkezne, ami egy módosított Ravager, és egy egyedülálló energia pajzzsal rendelkezik, mely megvédi utasait. Ha gyalog tenné, akkor egy Árnyékmező védi, Obszidián gömbökkel, amik extrém magas technológiával rendelkező halálos gömbök. Ezek ugyanakkor megvédik Vectet több más veszélyforrástól.

forrás: http://www.belloflostsouls.net/2017/01/40k-lore-asdrubael-vect.html