Az utolsó áprilisi preview csokor – Gargants, Warcry és még sok minden

Múlt hétvégén befutott végre a Warhammer Community harmadik preview cikke, amit elég nagy elvárások előztek meg. Történt ugyanis, hogy a vírushelyzet miatt elmaradt 2 órás Adepticon preview szeminárium helyett, három szombaton át, streamben és cikk formában kaptuk meg az újdonságokat. A GW már az elejétől fogva tolta a hype-ot, hogy mekkora hatalmas, monumentális preview lesz is ez, de a valóságban azért mégsem volt akkora. Persze azért kaptunk bőven új bejelentéseket szerte a GW játékpalettában, de talán a három részre bontás nem tett jót a feltüzelt hype-nak.

Ám most mégis volt minek lelkesedni. Már hónapok óta kiszivárgott, hogy jön egy új Gargant Battletome az Age of Sigmar-hoz, és a GW nem győzött teaselni sem minket. De végre itt vannak, teljes életnagyságban:

A klasszikus Gargant mellé még legalább 3 Megagargant érkezik, egyetlen multipartos dobozként. Lesz lehetőségünk csak gargantokból álló sereget építeni, de bárki hozhat majd szövetségesként is óriásokat magának.

Úgy tűnik a nagy sikerű Blackstone Fortress is megkapja az utolsó kiegészítőjét, amiben a Spindle Drones egységek nagytesóival kerülhetünk szembe. Kíváncsian várjuk a Blackstone fejezet lezárása után mivel rukkolnak majd még elő.

Mint derült égből a Stormcast Eternal, úgy kaptuk az arcunkba a legújabb Warcry banda videóját, ami azért iszonyat menő, mert a még Silvertowerben megismert árnyékelfek végre új figurákat kapnak, sőt, ők az első egyedi, nem káoszhű Warcry banda is. Nagyon várjuk mi jön még ezután.

A BloodBowl eddig is egy poénos játék volt, de a Snotling csapat megjelenése után bizonyára még inkább az lesz. Ha azt gondoltad Goblinokkal és Halflingekkel volt nehéz játszani, akkor ők lesznek az igazi kihívás.

40k fronton sem maradunk új figura nélkül, ugyanis befutott az utolsó Psychic Awakening kötet legújabb trailer videója, amiben kiderül, hogy nem csak a már bemutatott null Sister és Harlequin párost kapjuk. Nagy meglepetésünkre új modell érkezik a Necron Illuminor Szeras-nak és jön egy Inkvizítor is, aki harcba szállt a legcsúnyább arcfaragás szomorú díjjáért.

The Horus Heresy téren most nagyon beindultak a dolgok, hiszen a Lion és Word Bearer Praetors figuk után végre sajátot kap az Eretnekség egyik legkirályabb karaktere, az astartes, kinek feláldozása révén Garro képes volt elmenekülni az Istvaan-ról, és szólni Dornnak az árulásról. Ő nem más, mint Saul Tarvitz, a lojalista Emperor’s Children.

És, ha nem lett volna elég az új Lumineth Realmlords bejelentésekből akkor itt van még egy. Scinari Cathallar egy nevesített aelf varázslónő lesz, aki képes a baráti egységek Bravery dobásait áthárítani az ellenségre. Már most imádjuk*.

Nos ez a hónap jócskán meg volt pakolva új bejelentésekkel, és a GW reményei szerint jövő hónapban is kapunk a nyakunkba, már ha rendeződni látszik a helyzet. Mi reméljük, hogy így lesz.

Addigis vigyázzatok magatokra és hobbizzatok sokat!

-Farkas

*Nem