Balaton AllStars vs Grim Hussars – Beszámoló Boglárról

Kezdet

Amikor az Etc-s csapat megérkezett Zágrábból gondoltunk egy merészet, hogy felmérjük nagyjából hol állunk a nemzetközi metában, ezért kihívtuk az ETC- s csapat 6 tagját egy baráti játékra.
Számunkra is nagy kihívás volt, hiszen ritkán játszottunk kompetitív listákkal. Tulajdonképpen volt egy bő hónapunk, van egy jó társaságunk, essünk neki…

A felkészülés olyan jól sikerült, hogy augusztus közepén kezdtem új sereget építeni, amivel az utolsó napokra készültem el kifestve. Persze játszani csak Proxyzva játszottam kétszer velük, szóval felettébb ismertem a seregem. De még mindig jobban sikerült, mint Petyának, aki az utolsó napokban rakta össze a seregét, persze azt is pár apróbb hibával. Mivel az utolsó két hétben a helyszín módosult, így Bogláron a festékbolt pincéjében hoztuk össze a játékot, nem volt teljesen egyszerű, mert ilyen sok játékos még nem volt itt, illetve 6 asztalra, és hozzávaló terepre nem volt elég készlet. Szerencsénkre, és nagyon hálásak vagyunk érte, hogy az Exterminatus Híradó küldött, és a Grim Hussars is hozott sok terepet, így a végére már igazi város dzsungel hangulata volt a pályáknak.

A sereglisták után jöhetett a végtelen elmélet a párosításokról. Ahogyan olvasni lehet, vagy videókban is látni, a sereglisták párosítása a legfontosabb stratégia a játékban.
Nálunk ez a következő lépésekben ki is merült: Ki ismeri az Ynnarit ? Mivel Bálint, és Peti Pécsett sokat játszanak egymás ellen, így Bálint lett ennek az egyértelmű nyertese….
Ki LÁTOTT már Adeptus Custodes sereget ? Ilyen nem volt, de itt érdemes megköszönni Viktor Bodnár segítségét, aki elmagyarázta az ismeretlen unitok, seregek lényegét.

Hiába pörögtünk, álmodtunk a sorsolásról, végül arra jutottunk, hogy elsőre kirakjuk az Eldánkat, aztán rögtönözünk, igazából sejtettük, hogy ők is vagy a Ynnari-t vagy Dark Eldát rakják ki, egyben biztosak voltunk, nem a Knight sereggel kezdenek…

Verseny:

A déli órákban, fél óra beszélgetés után el is tudtuk kezdeni a játékot, öröm volt nézni mennyire tele volt a pince 40K játékosokkal.
A párosításnál majdnem minden úgy volt, ahogy elterveztük, mi kiraktuk az Eldát, ők a Knightot…
Innen persze totál káosz volt nálunk, de faarccal szitkozódva folytattuk a párosítást.
A párosítás így végződött: Grim Hussars Boglár Team
Knight Tau
Ynnari Dark Angel
Démonok Drukhari
Abadon kultisták Knightok
Custodes Ynnari
Drukhari Mortarion

Nem voltak illúzióink, hogy sokat nyerünk, de az eredmény felülmúlta a várakozásainkat, mert azért tudtunk pontokat menteni, sőt Bendegúz Péter nyerést hozott, illetve én is tudtam egy döntetlent hozni, bár az én eredményem igazából 2 dolognak köszönhető:
1. Hogy nem volt több kör, mert utána már csúnya bukta lett volna, sajnos az új sereggel még nem megy olyan gyorsan.
2. Hogy Máté annyira segítőkész volt, hogy tulajdonképpen majdnem saját maga ellen játszott, többször segített, adott jó tippet, mindig szólt, hogy van FNP mentő is, de még a tartalékban lévő seregemről is szólt, hogy el ne felejtsem behozni. Amikor beszélgettem a többi csapattársammal, ez a mentalitás igaz volt az összes asztalnál, nagyon jó hangulatban lévő játék volt, sok nevetéssel, és tényleg sok segítséggel. Minden tisztelt a pesti csapaté, mert nem csak azt mutatták meg mennyire jó játékosok, de azt is mennyire jó emberek. Nem voltak „Vérpisti” játékok, pedig azért a Top ellen játszottunk, de annyira jó hangulatban, hogy ha nem kellett volna visszamenniük még kocsmázni is elmehettünk volna.

Konklúzió:

Eredményesség szempontjából:
Nagyon sok fejlődni valónk van, mint játékban, seregépítésben, gyorsaságban, párosításban. Szerencsére egyik sem lehetetlen dolog, mert szorgalommal, és játékkal mindegyik könnyen orvosolható.
Élmény szempontjából:
A mi részünkről nagyon jól éreztük magunkat. Egy nagyon jó kezdete volt ez a csapatjátéknak, melynek biztos, hogy lesz folytatása a közel, és a távoli jövőben is.

Kifejezetten merem javasolni más kluboknak, régióknak, hogy induljanak el, próbálják ki ők is ezt a vonalat, mert tényleg egy nagyon jó élmény. Egy teljesen új arcát mutatja meg a 40k-nak. Köszönjük a pesti csapatnak, hogy eljöttek hozzánk és gratulálunk az összesítésben elért 80-40 pontos győzelemhez. Köszönöm a saját csapatnak, hogy készültek, mindent megtettek, hogy jók legyünk, és mindenkinek, aki segített abban, hogy ez összejöjjön.