Belial

Jöjjön egy kis lore is a mai nap, ezúttal Belialról, a Deathwingek mesteréről.

Belial, a Deathwingek – Halálszárnyak – jelenlegi Nagymestere, azaz a Dark Angelek első számú Kapitánya, aki korábban a 3. századot vezette. 

Bregundia bolygóján látta meg a napvilágot, egy lovagi renden belül. Az Ébenfa Csillag Rend formálta hitét és a hűségét, valamint kötelességtudatát. 11 évesen Lamorak Káplánnal vívott meg. Alulmaradt, ám annyira jól teljesíttet, hogy a Dark Angelek befogadták, mint tehetséges aspiráns. A 3. századon belül egyre emelkedett a ranglétrán és elterjedt róla, hogy maximalista és képes egyetlen téves lövés miatt vezekelni. Vezérként, sosem sütkérezett győzelmei fényében, inkább büntette magát a küldetésekben vétett legkisebb hibái miatt.

A Fekete Hadjárat során, mikor is legyőzte Khorne egyik Káosz Lordját, emelték a Deathwingek mesterévé. Belial terminátor páncélt visel és mellé egy Storm boltert és Power Swordot forgat, ami egy igazi mestermű és a Csönd Pengéje nevet viseli. Továbbá ő hordja a század zászlaját is.

A Deathwing egyedinek számít az űrgárdista rendek között, hiszen az egyetlen olyan század, ahol kivétel nélkül minden tag terminátor páncélt hord. Csontszín vértjük kevéssé hasonlít a sötét zöldes árnyalathoz, amit a légió többi fegyverese visel, vagy a feketéhez, amit a korai években viseltek a légió tagjai. 

Maga a Deathwing nem feltétlen egy taktikai formáció – az előléptetés sokszor egyúttal beavatás néhány sötétebb titokba a Rendet illetően. Ezek közül is talán a legféltettebben őrzött Luther és árulása, valamint a Bukottakról szóló 
történetek és Primarkájuk, Lion El’Jonsonnak a sorsa. Több kisebb formációt rejt a századuk, ilyen például a parancsnokoké vagy a lovagoké, akik a legkiválóbbakat tömörítik az amúgy is elit tagságon belül. 

Belial, a 3. század vezetőjeként szolgált a Piscina IV-en, amikor az ork hordák Ghazghkull Mag Uruk Thraka és Nazdreg Ug Urdgrub vezetésével megkezdték az inváziójukat. A Kadillus Kikötőbeli erőmű ellen maga Ghazghkull vezette a hadait, hogy saját egységei teleportálására használhassa fel azt. Belial ellencsapást intézett ellenük és sikerült megfutamítania őket, és úgy festett, hogy végleg sikert arattak a Space Marineok. Ekkor ismét személyesen Ghazghkull támadt rájuk és egyenesen Belial célozta támadásaival, amivel majdnem le is győzte őt. Az erőmű nem sokkal később elesett és tömegesen érkeztek ork csapatot a felszínre. A sebzett Belial továbbra is egységei élén küzdött a többezres túlerővel 
szemben. 

További két héten át folytak a küzdelmek a Piscina IV-en, amíg a Dark Angelek erősítései meg nem érkeztek és végül sikeresen visszaverték az orkok hordáit. Belial és maroknyi emberének hála a bolygó megmenekült és Ghazghkull törekvéseinek időlegesen gátat szabtak, egészen addig, amíg figyelmét és erejét nem fordította az Armageddon rendszer felé. 

forrás: https://spikeybits.com/2017/11/belial-master-of-the-deathwing-lore.html

jim