Bjorn

A héten folytatjuk a Black Library TOP 30 Space Marine listáját és hogy izgalmas legyen nézzük is meg ki szerepel az előkelő első helyen?!

Nos nem más, mint Bjorn the Fell-Handed, aki egy igazi szörnyeteg a csatatéren és minden Space Wolf elismerően beszél tetteiről. 

Az első említésre méltó esemény, amikor felébredt a sztázisból az a Fangi Csata volt a 32. évezredben. Ez idő tájt a Space Wolfokat a Thousand Sons harcosa rohanták le Fenrisen, élükön Magnussal, hogy bosszút álljanak Prospero felégetéséért és próbálták megakadályozni a Farkasokat, hogy Utód Rendeket alapítsanak. Mielőtt Magnus belekezdett volna az invázióba, meg kellett bizonyosodnia arról, hogy a Farkasok haderejének legjava nem tartózkodik a felszínen, így a védelemben nem vehetett részt csupán egyetlen nagy századnyi Astartes és pár halandó egység és néhány ősi harcostársuk, akik között volt Bjorn is. Bjornt Jarl Greyloc parancsára ébresztették fel. 

Miután kiértékelte a helyzetet, Bjorn rögtön dühbe gurult az esélyek láttán, és amiatt, hogy az aktuális Nagy Farkas nem konzultált vele arról, hogy az erőik 90%-át egyetlen küldetésre küldte pont akkor, amikor ekkora fenyegetésnek van kitéve a bolygó. Átvette az irányítást, mint rangidős és felismerve a Thousand Sons légió stratégiáját és célját nekiállt megfelelően felkészíteni a Fanget a védelemre. Jelenléte nélkülözhetetlenné vált, amikor kiderült, hogy az Ezer Ifjak Cataphract robotokat is be fognak vetni az ostrom során és ezek a monstrumok egészen addig jelentettek nagy fenyegetést a védőkre, amíg Bjorn színre nem lépett ellenük a csatatéren.

A végén odáig fajult a küzdelem, hogy Magnusnak is személyesen be kellett avatkozni a küzdelembe. Megjelenését nem csak a Rúna papok, de maga Bjorn is megérezte és azonnal sietett a démon primarka szemébe nézni. Terve nem sikerült teljesen, mert Magnust nem tudta megállítani tervében, elkésett, ám így is felvette a Bíbor Királlyal a harcot és kettejük párbaja Fang mezejére vezette őket. Sikerült megsebesítenie Magnust karddal és tűzzel is, és az Eretnekség óta a legnagyobb csapást mérni a démon primarkára.

Ezek után Magnusnak sikerült Bjorn mindkét fegyvert viselő karját megsemmisítenie, ám Bjorn nem adta fel és fegyver nélkül saját testével próbálta lesodorni ellenfelét egy szikláról, amin küzdöttek. Magnus ekkor érezte meg, hogy Bjorn lelke nem más, mint egy olyan harcosé, akivel már Prosperon is összetalálkoztak és ebben a pillanatban érkeztek meg a felmentő csapatok a Fangre Harek Ironhelm vezetésével. Bjornt kimenekítették a harcok sűrűjéből, és ha bár nem tudott közbeavatkozni, a csatát megnyerték végül a Space Wolfok és a győzelmet kővetően részt vehetett a légió újjáépítésében.

forrás: https://spikeybits.com/2018/06/bjorn-last-of-the-company-of-russ-lore.html