Cato Sicarius

Miután magára öltötte a 2. század parancsnokának köpenyét, első megmérettetése a Dantaro hadjáratban történt. Masalin küzdve, Cato Sicarius egy nagyon váratlan taktikát alkalmazott a bolygó lakosságát megtizedelő Eldar sereg ellen, bevetette a Land Raider
Prometheusokat.

Számtalan hadjárata során megannyi kitüntetést szerzett. Leghíresebb ezek közül a Birodalmi Borostyán, amit a Crusat Minori ütközetben szerzett, valamint a Dyzanyri csata után kapott Honorifica Valorum. A Bátorság Címert – egy kitüntetést, amit közel öngyilkos küldetésekkel lehet kiérdemelni – a Telendrari Erődért vívott 9 napig tartó ütközetért kapta. A címer színei egyeznek a talassi nemesi házéval, amelyikben Sicarius felnevelkedett.

Nem sokkal később, hogy kapitánnyá nevezték ki, megkapta a Suzeraint, ami gyakorlatilag egy speciális artificer páncél és ezzel egy csak általa viselt pozíciót foglalt el a renden hierarchián belül és minden ultramarine felett tudott parancsolni. Az egyik első küldetése volt, hogy a Medusa V-ön vonuljon fel haderejével és minden ellenséges erőt semmisítsen meg, legyen az ork, eldar, tyranida, tau vagy akár káosz. Hosszú és véres küzdelmek után végül Exterminatust hirdetett a haldokló bolygóra.

Sicarius leghíresebb csatája, Zanzag,az ork warboos ellen vívott Black Reach-i ütközet. A 2. század állt ellen 10000 orknak egymagában. Miután a lőszereik végére értek, késsel és lánckarddal harcoltak, amíg az utolsó ork el nem hullott. 

forrás: https://spikeybits.com/2017/02/cato-sicarius-unexpected-tactics-lore.html