Csontok Birodalma

Mit is kell tudni az új Age of Sigmar frakcióról, az Ossiarch Bonereapers-ről!

Miként épül fel a társadalmuk?

A közösség minden tagja egy adott feladatot lát el és attól függően jelölik ki egy feladatra, hogy milyen lélekből alkották. A kasztrendszer tetején maga Nagash áll és utána az Ossiarchok végtelen sora.

Noha sok Ossiarch Bonereaper a harcosok kasztjába tartozik, vannak kézművesek az Ossifactok kasztjában, vagy prédikátorok a Priad kasztban.

Van mozgás a kasztok között, ám csak lefele, egyfajta büntetésként. Senki sincs biztonságban, ha kivívja maga ellen a Nagy Nekromanta haragját.

Hol élnek?

Megtalálhatóak mindegyik Halandó Birodalomban, és egyetlen céljuk, hogy mindent elfoglaljanak. Fő haderejük Shyishban állomásozik jelenleg, Nadir körül. Ez biztosítja számukra a kiapadhatatlan mágikus forrást.

Hogyan építkeznek?

A Principia Necrotopia útmutatásai alapján építkeznek, melyek egy sor optimális megoldást kínálnak számukra. A hódításaik elején az új régiókban csontadókat ajánlanak fel elsőként a pusztítás elkerülésére az uralkodóknak.

Majd a kulcsfontosságú helyeken erődítményeket emelnek. Ezeket később hatalmas erődökké alakítják, ahogy az államásoztatott haderő létszáma gyarapszik. Ezek nem csupán barakként, hanem sötét és szakrális helyekként is funkcionálnak.

Tudósaik folyamatosan tanulmányozzák az ősi tekercseket, hogy a Halandó Világokról minél részletesebb tudással vértezzék fel magukat. Hiszen a tudás hatalom! Ezek a fellegvárok tulajdonképpen idővel Nagashizzarra emlékeztetnek mind.

Az, hogy ezek a citadelek csontokból épülnek fel rendkívül ellenállóvá teszi őket, még a legellenségesebb környezetben is. A mélytengeri leviatánok csontja kiváló úszó erődítmények építésére.