Cypher

Ki valójában Cypher, és tulajdonképpen kinek is az oldalán áll? Lássuk mit tudunk a Bukott Angyalról.

Cypher a Dark Angelekhez kapcsolható titokzatos alak. Az Eretnekség előtti időkből vett rendbéli címet viseli névként, és a hagyományok és titkok őrzője volt. 

Jelenleg azt is nehéz kikövetkeztetni,hogy a Birodalom számára ő ellenség, vagy szövetséges és milyen a kapcsolata azokkal akik elárulták a Sötét Angyalokat. Nem mindig dolgozik egyedül, többször szövetségre lépett már másokkal. Jelenléte egy bolygón sosem jelent jót, mivel a galaxis több pontjáról is veszélyt vonz a nyomába. Azt nem tudni,hogy az ő akaratára, vagy ezek az események a véletlen művei. Tulajdonképpen mindegy is,hogy körülveszik-e mások: Cypher egy magányos, különc ügynök, akinek a valós indítékai csak azok előtt ismert, akiknek dolgozott. Célpontjai és úti céljai éppoly rejtélyesek, mint minden ami az ő személyét körülveszi. Az évek során megölt több káoszlordot, démonherceget és űrgárdista rendház nagymestert, varázslóklánt, kultusz vezetőket és magas rangú inkvizítorokat is. Harcolt káosz terminátorok és démonhercegek oldalán, pont úgy, mint később birodalmi hadak és űrgárdista rendek oldalán. Az egyetlen közös pont volt, hogy mindezek a saját és titokzatos nagy tervében szerepet játszottak.

Történet
Cypher tulajdonképpen egy rang a Caliban rendben belül. Hogy biztosítsák a régi hagyományok fennmaradását, az éppen regnáló mester titokban kiválasztott egy tagot a rendből, aki a címet megkapta. Miután felvette a címet, feladta korábbi nevét, és kilétét köpennyel és csuklyával fedte el. Fel kellett adnia korábbi 
mivoltát, és innentől a Rend által képviselt törvény, szokás és szigorú fegyelem megtestesítője volt. Az övé volt a felelősség, hogy a Rend által őrzött hagyományok sose fakuljanak, és az újoncok és mesterek egyaránt tartsák magukat a fennkölt ideáljaikhoz. Tanácsot adott a mestereknek a protokoll téren és több fontos szertartást ő vezetett. Magasztos pozíció volt az övé és a Rend kiemelten fontos szerepet tulajdonított a személyéhez. 

A Horus Eretnekség végén Lion El’Jonson visszatért Calinbanra, és rájött,hogy Luther a káosz oldalára állt. El’Jonson landolás után felvette a harcot Lutherrel miközben a Dark Angel flotta orbitális bombázást hajtott végre a bolygó ellen. Mikor legyőzte Luther El’Jonsont, ráébredt tévedésére és összetört, nem akart tovább küzdeni. A káosz istenek miután rájöttek,hogy választottjuk elbukott, egy hatalmas warp vihart küldtek a szektorba, hogy szétszórják az áruló Sötét Angyalokat. 

Cypher, vagy valaki, aki az ő álruháját viselte szintén a bukottak között volt, de senki sem tudja az igaz nevét. A Rend 2 tagja, Sar Daviel és Master Remial állítása szerint ő a Lupus Rend egyik túlélője, aki álnéven csatlakozott a Rendhez miután Lion El’Jonson elpusztította rendjüket. 

Személyét először az Elfeledett Háborúkban azonosították. Azóta, a legváratlanabb helyeken tűnik fel a galaxisban, de úgy tartják egyre közeledik Terra felé. Hírhedten kezeli pisztolyait, minden lövés pontosan talál, még akkor is, ha egyszerre mindkettővel lő a tomboló harci káosz közepén akár. Sajátos plazma és sima pisztoly kombinációt használ, ami a galaxis szerte ismert amikor feltűnik egy fehér köpenyes alak erőpáncélban.

Felszerelés
Köpenyt hord erőpáncélja felett, hogy elfedje kilétét, ugyanakkor ez árulja el mindig. Lehet ez szándékos a részéről, de sosem keres más Bukott Angyalt az oldalára. Nem tudni hogyan kommunikál velük, és miért vonzza őket. 

Az utolsó meghatározó jellegzetessége a kardja. Titokzatos fegyver, melyet sosem vesz elő a harctéren, de rengeteg szóbeszéd járja felőle; a Sötét Angyalok egy alkotása; az Oroszlán Kard ; törött ; Cypher próbálja újrakovácsolni és a Császárnak visszaadni, hogy megbocsátást nyerjen.

forrás: http://spikeybits.com/2017/02/cypher-herald-end-times-lore.html

jim