Egységek, amik a 2017-es évi 40K világában nagy visszhangot kaptak

Közeleg az év vége, ezért vessünk néhány pillantást a 2017-es évre rendkívül nagy visszhangokat kiváltó egységeire.2017-ben a Warhammer 40.000 világa igencsak nagy változásokon ment át.

Az új kiadás mellett, temérdek új figura megjelenése, 10 kódex, 9 index (Forge World indexekkel együtt) és a Chapter Approved is nagymértékben befolyásolta a játékot. És ez valójában csak az év második felétől számított kiadásokra vonatkozik, a 8. kiadás kezdetétől, ami előtt is jócskán voltak újdonságok az év elején. Az ember alig tudta követni őket, és voltak egységek, amik korábban tündököltek a meccseken, ám az óta senki se látta őket. A 8. kiadást követően több egység is közbeszéd tárgya volt a játékra gyakorolt befolyását tekintve. Nézzük meg a top5-öt ezek közül, természetesen csak a 8. kiadás megjelenése utáni időszakra vonatkoznak ezek:

5. Conscripts

A 8. kiadás egyik legtöbbet emlegetett egysége, ami azelőtt nem igen mozgatta az emberek fantáziáját. Az új kiadást követően azonban kezdtek egyre többen aggódni a tömeges bevetésük miatt, némi komisszár támogatással. Oldalakat vitáztak róluk, és erejüket mi sem bizonyítja jobba, mint, hogy csak idén a GW háromszor nerfelte már őket. Elsőre nehezebben kaphatnak parancsot, majd a komisszárokat módosították, és végül a pontszámukat is megemelték.

4. Brimstone Horrors

A káosz listák egyik alapkövei az idén a kis horrorok voltak. Az indexek megjelenésekor minden sereg spammelte őket az olcsóságuk és smite képességük miatt. Ám szép lassan őket is megreformálták az egyes változtatások révén. A nerfek után azért nem tűntek el a pástról, még mindig jó és olcsó troop választás, és még sebezhetetlen mentőjük is van, amellett, hogy mortal woundot is be tudnak vinni.

3. Leman Russ Battle Tank

A Leman Russ tankokat kitűntethetnék azért, hogy az elmúlt időszakban mennyit javultak. Az utóbbi években sokan alábecsülték és mellőzték őket a listákból.

A 8. kiadás elején ez még nem annyira változott, ám a kódex megjelenését követően ez gyökeres fordulatot vett. A pontcsökkenés és a toronnyal duplán tüzelés mind hozzájárultak ahhoz, hogy szélesebb körben elterjedjen a bevetésük.

2. Intercessors

Az egyik legnagyobb változást az új kiadásban a Primarisok megjelenése jelentette, ami eléggé megosztotta a játékosokat. A modellek fogadtatása kevésbé volt problémás, ám a fluff ilyen mértékben történő megerőszakolása annál inkább. Rengeteg régi játékos nem tudja mindmáig elfogadni a háttértörténet ilyetén alakulását.

Mások a szabályaikat támadták, hogy túlárazott gyenge egységek. Ők a posztereken az új korszak arcai és így ők kapták a legtöbb támadást. Az Intercessorok még nem mindenhol találták meg úgy a helyüket, mint a Hellblasterek, de idővel talán ők is beilleszkednek majd a seregekbe. .

1. Primarkák

Nos, igen, talán semmi más nem gyakorolt akkora hatást a játékosokra és a meccsekre egyaránt, mint a három primarka kiadása. Nem csak a versenyek metáját dominálták, hanem a fluffban is meghatározó szerepeket kaptak. A versenyek döntő többségén mindig belefutunk egyikükbe a top3-ban, de az egész mezőny hemzseg tőlük. Megjelenésük nem csupán az aktuális játékkörnyezetre gyakorol hatást, hanem sokak reményét vetítik előre, hogy a jövőben az ő primarkájuk esetleg nagyobb entitásuk láthat napvilágot a GW gondozásában.

forrás: http://www.belloflostsouls.net/2017/12/40k-units-with-the-biggest-impact-on-the-game-2017.html

jim