Idoneth Deepkin

Az Idoneth Deepkin tagjai nem önként választották a vízi életmódot, de alkalmazkodtak és meghódították új környezetüket. Nézzük mit is érdemes tudni erről a titokzatos új fajról az Age of Sigmar világában.
A Letűnt világ utolsó napjaiban Slaanesh számtalan aelf lelket emésztett el. Az utolsók között voltak, akik Mathlannhoz imádkoztak, mivel ők voltak, akik a legjobban el tudtak rejtőzni a kereső tekintetek elől.

A Mítoszok korában, az új aelf istenek: Tyrion, Teclis és Malerion Morathi tudásával elfogták Slaanesht és elkezdték a gyomrából eltávolítani a félig felemésztett lelkeket. Mathlann gyermekei voltak az elsők, és ezeket Teclis magának követelte majd újraformálta őket, így ők lettek a Cythai – a Felébredtek. Teclis terve az volt, hogy őket tegye meg az aelfek között a leghatalmasabbnak, akik a legtisztábbak és legnemesebbek. Hysh világán épített számukra egy hatalmas várost, ahol megtanította számukra a legerősebb mágiákat. Ám valami félresikerült tervében, és tanítványai egyre zárkózottabbak és ingerlékenyebbek lettek, míg végül nem érdekelte őket a tanulás. Teclis ekkor belenézett a lelkükbe és fény helyett oly sötétséget látott, melyet az ő hatalma sem tudott áttörni. Hatalmas varázsba kezdett és fényt akart gyújtani, hogy felvilágosítsa őket és fény derítsen titkaikra. Voltak, akiket ezzel az őrületbe kergetett, mások, akik túlélték a tengerek mélyére menekültek előle félelmükben.

Felvették az Idoneth nevet (mely teljes elszigeteltséget jelent) és az óceánok mélyén kerestek menedéket, amiket misztikus védővarázslatokkal láttak el és messze a világok kísértésétől megkezdték újraformálni saját társadalmukat. Ám tudták jól, hogy lelkük szennyezett maradt. Mikor az elsőszülötteik a világra jöttek, az átok egyből láthatóvá vált számukra: nagyjából minden századik maradt csak életben közülük. Megszállottan kezdték kutatni a gyógymódot, hogy fajuk ne haljon ki és meg is találták. Más lények lelkének az esszenciáját megszerzésével meg tudják hosszabbítani a Namartik életét, habár nem túl sokáig. Azok, akik lélekkel születtek közöttük- az Isharann és az Akhelianok – mikor ezt megtudták, akkor gyászolták társaikat.

Népeik

Az Idonethek népe sokfelé szétszóródott és teljesen elzárták egymástól, így élnek a Halandó Világok óceánjainak és tengereinek a mélyén. Víz alatti Világkapukkal kapcsolódnak egymáshoz és szükség esetén ezen át küldenek segítséget egymásnak. Az első város a Gealrachi nevet kapta, és a Gealus óceán hullámai alatt rejtőzött a Hyshen. A legnemesebb Idonethek az Ionrachok voltak és ők Ghyranra utaztak, hogy a Maithnar tenger alatt megalapítsák saját városukat, Príomot. Az agresszív és heves vérmérsékletű Fuethánokat az Agshyn forrongó vizei vonzották. A legfurább Idoneth város mégis Galanaur, a Nautilarok fővárosa. A város maga, egy hatalmas vízi szörny hátára épült, a Nagy Scaphodonéra és folyamatosan úton van, jelenleg valahol a Ghuron van, az Atleus óceánban.

Társadalmuk

Népcsoportjaikban három kasztra bonthatóak:
– Namarti: a legnépesebb rétege a társadalomnak
– Akhelian – a katonaság
– Isharann – a varázsló kaszt
Minden egyes népcsoportjuknak saját uralkodó tanácsa van, amikbe kizárólag az Isharann és Akherian kaszt tagjai lehetnek. Ők döntenek a saját közösségük sorsáról és terveikről a jövőt illetően. Jelentsen az akár totális háborút, vagy teljes elszigeteltséget. Elég harmonikusnak nevezhető ez a fajta uralkodás, mert nem egy kézben összpontosulnak és az Isharannaok tisztában vannak vele, hogy az Akhelian katonák nélkül nem tehetnek szert új lelkekre. Míg az Akhelianok semmire nem mennek az elfogott áldozatokkal, ha azok lelkét az Isharannok tudása nélkül nem tudják felhasználni. 

forrás: https://spikeybits.com/2018/04/extreme-seclusion-idoneth-deepkin-lore.html

jim

#napilore#ageofsigmar#idonethdeepkin
jim