Inferno!

A Black Library több, mint húsz éve jelentet meg a Warhammer világával kapcsolatos regényeket, képregényeket és mindenféle kiadványokat. De hogyan is kezdődött mindez? A múlt hónapban jelent meg az Inferno antológia, de nem mindenki látta az egyedi kiadású verziójában a klasszikus Inferno magazinokat. Ezeknek az eredetije tényleg az első kiadványok között szerepeltek 1997 és 98-ban, melyek rövid novellákat, háttértörténeteket, képregényeket és grafikákat tartalmaztak. Ezekben tűntek fel először hőseink, valamint kedvenc íróink is, nézzünk is meg néhány példát:

Gav Thorpe – Egy legenda születése
Thorpe legelső rövid írása Sigmar történetéhez kapcsolódik. A novella az isten-király egyik legnagyobb tettével foglalkozik, midőn megmentette a zöldbőrűektől a törpék Nagy Királyát. Jutalma Ghal Maraz, a kalapács és a hegylakók örök tisztelete volt. Érdemes elolvasni, mert tette később jelentősen befolyásolta az Age of Sigmar történetének fonalát.

Dan Abnett – Gilead ébredése 
Abnett első publikációja és még csak nem is a Warhammer 40.000-hez íródott. Gilead története, egy elfről szól, ki a Régi Világot barangolta. Egy igazán sötét, zord és bátor történet, ami megmutatja, hogy miért is félik az elfeket.

Dan Abnett – Szellemidéző
Abnett első 40K története. Ebben tűnik fel Ibram Gaunt komisszár és Gaunt Szellemei is megszületnek. A sorozat immár a 15. részéhez közeleg és nem veszített népszerűségéből. 

Gav Thorpe – Utolsó esély
Az Inferno 5. részében jelent meg Schaeffer ezredes és csapatának története. Kage hadnagy szemszögéből meséli a történetet, mely a Warhammer 40.000 világában játszódik és elég népszerűvé vált hamar az olvasók körében. 

Ez csupán egy rövid összeállítás, amit az 5 klasszikus Inferno kiadás nyújt! Összességében 20 rövid történet, jó adag képregény – köztük a Bloodquest első megjelenése. Október 27-ig elérhető csak a Black Library gondozásában ez a speciális kiadvány, főleg gyűjtőknek ajánlott.