Jön a Warhammer 40.000 új kiadása! Itt vannak az infók és egy pár kiszivárgott kép is

A GW marketingesei mostanság minden online preview-ra azt írják, hogy hatalmas, gigászi meg elképesztő lesz. A múlt havi preview streamek nem voltak rosszak, de azért a fenti jelzőktől messze álltak. Így van ez most is, a mai 40k bejelentéssel is. Akad benne izgalmas és érdekes infó, de az agyunkat mi azért nem dobtuk el annyira mint lehetett volna.

No, de nézzük miről is van szó. Az első és legfontosabb, hogy új kiadás érkezik nemsokára a 40k-hoz, ám aggodalomra semmi ok. A cikk szerint minden jelenlegi Codex és Psychic Awakening könyv kompatibilis lesz, hiszen csak pár dologban nyúltak hozzá az alapszabályokhoz, így nem kell akkora újításra gondolni, mint anno a 7. és 8. kiadás fordulóján történt.

Elsőként egy eszméletlen jó animációs trailert nyomtak az arcunkba:

Így, az Astartes fan sorozat után nehéz dolga van annak, aki 40k animációt készít és bár ez sem volt olyan szuper realisztikus és lehengerlően gyönyörű, mint a Retributor káptalan kalandjai, de az eddig látott hivatalos GW animációk közül, talán ez volt a legjobb.

Eztán kaptunk két új modellhez is trailert, melyből az egyik az Assault Intercessor, a másik pedig a felújított Necron Warrior.

Itt egyik szemünk sírt, a másik meg nevetett. Egyrészt Imperium fanboyként a közelharci primaris látványa örömmel tölti el a szívem, de pusztán egy olyan Intercessorról van szó, akinek lánckardja van. Ennyi, nincs itt semmi látnivaló!
A ráncfelvarráson átesett Necron Warrior kit is egy jó dolog, de a vidóban bemutatott Warrior tőlünk a “Derpcron” nevet kapta, mert az arcán egy furcsa, enyhén degenerált arckifejezés ül. De hé! Aki 65 millió évig alszik, tuti nem néz ki jobban ébredés után! Továbbá azért megnyugtató volt egy 5 fős osztagot látni, ahol a többiek nem néznek ki ennyire furán:

Ezután egy könyvbejelentés érkezett, az új “Dawn of Fire” nevű sorozathoz, melynek első kötete az “Avenging son” lesz Guy Haley tollából. Ez a sorozat a GW tervei szerint lesz akkora világalkotó durranás, mint a Hórusz Eretnekség vagy a Bestia Felemelkedése voltak.

Szerintünk a GW marketingesek legjobb húzása James Workshop karakterének megalkotása volt, aki vicces videókban hozza mindig a fanok tudomására, hogy éppen mi a helyzet a cég háza táján, vagy épp olyan informatív videókban szerepel, mint itt a “9 király dolog az új kiadásról” című alkotásban:

Összegezzük most nektek ezeket:
1) Az új kiadás a Warhammer 40.000 szabályok “tökéletesre csiszolt” változata lesz. Nos erről tudjuk, hogy minden egyes kiadásnál elhangzik, haladjunk is tovább.
2) Érkezik a “Crusade” rendszer, ami a narratív 40k játék következő nagy dobása lesz. Lényegében egy kampányrendszer lesz, ahol a seregünk az egymás után megvívott csatákért tapasztalati pontokat és új szabályokat kap majd. Karakterek esetén megmelítették a szerezhető Battle Honours, Crusade Relics és Battle Scars hatásokat, de többet még nem tudunk.
3) Az új kiadásban minden sereg még több Command Point-ot kap.
4) A járművek ebben a kiadásban már képesek lesznek közelharcban is használni a lőfegyvereiket.
5) Újragondolják a tereptárgyakat is, így egy épületben állva védelmi bónuszokat kaphatunk majd, vagy a line of sight blokkolás segítségével lopakodhatnak majd egységeink az ellenfél közelébe.
6) 40k minden méretben! Az ígéret szerint az új kiadásban a legkisebb, ebédszünetben lejátszható csatáktól egészen a teljes kollekciókat felvonultató mega összecsapásokig, mindenre lesz lehetőségünk.
7) Megváltoztatják a tartalékból felhozott egységek rendszerét is és a videó szerint ezek már minden irányból megérkezhetnek.
8) Nehéz fegyvereink horda célpontok ellen innentől mindig maximális találatot produkálnak. (Szóval ha egy fegyver mondjuk D6-os, akkor egy 30 fős unit ellen az bizony 6 attack lesz, elméletben)
9) Újraalkotják a flyer modellek szabályait is, az még kérdés, hogy konkrétan hogyan.

A nap híre (szerintem), hogy végre applikációs támogatást kap a 40k is. A 40k App-ban a cikk szerint lesz seregépítő és szabályok is, szóval olyasmire lehet számítani, mint az AoS App esetében.

Az új kiadással megújult a Warhammer 40.000 website is, érdemes ránézni, főleg a teljesen kezdők számára tartalmaz sok érdekes infot.

És még egy kis Necron nyalánkság, esélyesen Szarekh the Silent King személyesen…

Végezetül a hivatalos bejelentésben még megjelent egy angol nyelvű FaQ (gyakori kérdések) is, ami az új kiadás alapvető kérdéseit tisztázza.

És, hogy miért éreztük kicsit kevésnek ezeket? Mert az új weblap elindulása után egyből, a lelkes tech-papok rábukkantak egy nagy rakás új egység képére, melyeket itt nézhettek meg:

https://war-of-sigmar.herokuapp.com/bloggings/4569

https://war-of-sigmar.herokuapp.com/bloggings/4535

Utóbbi kettő mindenki által megtekinthető a 40k weblapon. Szóval eszméletlen izgalmas dolgok jönnek mind Primaris, mind Necron fronton, ehhez képest mi láthattunk egy lánckardot és 5 warriort. No de sebaj, idővel a többit is bejelentik hivatalosan.

Nos tehát, érkezik az új kiadás és mi kíváncsian várjuk mennyiben változik a mostanihoz képest. Ti mit gondoltok erről? Várjátok, vagy maradtatok volna még a 8-ban pár évig? Véleményeteket kommentben várjuk Facebook oldalunkon!

A legközelebbi cikkben találkozunk!

-Farkas