KMCS XIII.

Nemrég lezajlott a 13. KMCS, melynek ezúttal Miskolc és a Forge Klub adott helyet. Megkerestük néhány kérdéssel a szervezőket, hogyan élték ők meg az egész eseményt a kezdetektől az eredményhirdetésig.

Sziasztok! Hogyan is zajlik egy KMCS szervezése a kezdetekben? Hogyan került Miskolcra a sor?


A KMCS rendezvény sorozatot, Ruttkay Ádám keltette életre még 2016-ban azzal a céllal hogy a keleti régió klubja találkozni tudjank. Illetve, hogy 40K-ban összemérjék a tudásukat és közben jól szórakozzanak. Évente 3-4 fordulót szoktunk tartani, amit előzetesen egyeztetnek egymással klubbok. Volt már forduló Füzesabonyban, Debrecenben, Nyíregyházán, Hódmezővásárhelyen és Miskolcon is. Közös megegyezés alapján került a 13. kiírás Miskolcon megrendezésre.

Mesélnétek kicsit magáról a klubról? Mit kell tudni a Forge-ról? Mióta vagytok, miket játszhatnak nálatok az emberek?


2004-től létezik a klub, azóta már több tag cserén átesett. A Forge nevet 2006-tól vettük fel. A közösség 6-8 aktív emberből áll és emellé jönnek az érdeklődők, vagy akik nagyon ritkán játszanak. Warhammer 40K uralja a klubbos életet, de emelett Kings of War, Age of Sigmar,illetve Blood Bowl játék is előfordul.

Láttuk a képeken, hogy a terepasztalok és terepek minősége nagyon jó volt! Ez a klub sajátja, vagy a közösség hozta össze Keleten?


Az összes asztal és a hozzátartozó terepek a Forge klub tulajdonát képezik, vagy a helyi játékosok saját terepasztalai. Mi is nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk a terepekre, amire nagyon büszkék vagyunk. Szerencsére van a klubban elég kreatív, ügyes és kitartó ember akiknek a munkáját dícséri az asztalok minősége.

Mennyire volt fárasztó és nehéz szervezni? Levezetni? Meséljetek erről kicsit, hogyan is zajlik egy ilyen hosszúhétvége és az arra való készülés!


A felkészülést ötletelést már egy félévvel előtte elkezdtük. A szűk keresztmetszet a szállás volt, mert 2 napos rendezvényt idáig még nem csináltunk. Nem volt egyszerű, mert pont az augusztusi hónapban minden kollégium vagy bezárt vagy felújítást tartott, de a végén sikerült ezt is megoldani. Miskolcon ez már az 5. KMCS volt, így sok tapasztalatot merítettünk a korábbi szervezésekből. Ide értve: menetrendet, díjazást, étel-ital ellátást, asztalok/terepek biztosítását. A küldetés, sorsolás, pontozás témában megvártuk a 12. Hódmezőváserhelyi KMCS-t, ami szintén nagyon jól sikerült. Onnan merítettük a sakkóra ötletét, ami nagyon bevált, illetve azt hogy az ETC alapú küldetést egy kicsit leegyszerűsítve nagyon jól lehet játszatni a kevésbé rutinos játékosokkal is.

Ki találja ki, vagy honnan jönnek az egyedi küldetések?


Közösen találtuk ki a klub társakkal. Azt tartottuk szem előtt, hogy kellő mennyiségi pontot lehessen szerezni, hogy 3 forduló alapján lehessen ragsorolni. Illetve hogy olyan küldetések legyenek ami nem feltétlenül az áll és lő seregeket támogatják. Nagyon jó ötlet forrás volt a 12. KMCS, lásd fentebb.

Ismét kimaxolta a KMCS a hely adta lehetőséget, szerintetek mi a sorozat sikerének a titka?


Most sikerült bejutnunk egy Általános Iskola aulájába, ahol szerintünk még 4 asztalt be tudtunk volna tenni. Igaz ehhez már kellett volna a többi klub segítsége is. A sorozat titka? Szerintem a közösség, hogy vannak olyan emberek a régióban akik vállalják a szervezés nehézségeit és szívesen elutaznak más helyszínekre is. Szerencsére sikerült szokást csinálni belőle, hogy ha KMCS, akkor egy 16-20 fős mag megjelenik.

Lehet tudni hol folytatódik majd a sorozat?


Jó a kérdés, nem kezdtük még el az egyeztetést. Szeretnénk a 3-4 fordulót 2020-ban is megtartani.

Köszi szépen, J

fényképek:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2345461318852306&set=pcb.443960873126981&type=3&theater


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2502769373285670&set=pcb.446143919575343&type=3&theater