Mit olvassak? – Age of Sigmar

Az elmúlt években temérdek Age of Sigmar kötet jelent meg, melyek a Halandó Világok megannyi zugába kalauzolták az olvasókat. Ha nem tudnád, hol is kezdj bele a történetekbe, akkor adunk egy kis segítséget.


Order – Rend

A Rend seregei, sigmariták, duardinok, aelfek és még megannyi nép szülötte. Kiindulásnak kiváló lehet Josh Reynolds regénye a Pestiskert. A könyvben a Viharszülöttek elveszett bajtársaik után kutatnak a Káosz Világában és hősies küzdelmet vívnak az életükre törő rettenettel szemben. Akik szeretik a sötét humort, azoknak kiváló kezdésnek.

És mivel érdemes folytatni?


Chaos – Káosz

Akad azonban jó néhány könyv a Sötét Istenek követőinek is, ám csupán egy foglalkozik Archaon belső körével.

Robbie MacNiven regényében Vanik áll a középpontban, aki Archaon elit osztagának a Varanguardnak a tagja. Küldetése megölni a Rend egy hősét, ám útján minden lépéséért keményen meg kell küzdenie és még az urát is meg kell védenie a Varanspireon belülről érkező fenyegetéstől. A regény kellően brutális és bővelkedik az ármányokban.

Hogyan tovább? Warcry: The AnthologyCall of ArchaonWarqueenThe Measure of IronSkaven Pestilens


Destruction – Pusztítás

Jöjjenek a hordák, kik vadak és brutálisak!

Andy Clark regénye a gonosz kis grotok világába kalauzol minket. A Bad Moon fényénél a Loonking csatába vezeti hadait a Rend erői ellen. A gitzeket ezúttal a Rend szemszögéből láthatjuk, ami más megvilágításba teszi őket, egy sokkal sötétebbe, mint ahogy eddig ismerhettük őket.

Mivel folytassuk?: Fury of GorkBeasts of CarthaFist of Mork, Fist of GorkGreat RedOnly the Faithful


Death

A Holtak Vezérei szintén egy jó választás lehet elsőre az élőholtak kedvelőinek.

A kötet két részből áll: egyrészről Nagash történetét dolgozza fel Josh Reynolds tollából, másrészt pedig Nefarata történetét is megismerhetjük David Annandela tolmácsolásában.

Miket ajánlanánk még? : Lord of UndeathMortarch of NightGhoulslayerThe Dominion of Bones