Murderfest – A szervező szavaival

Visszatekintve a hétvégére, illetve az azt megelőző elég hosszú időre, ami a szervezéssel telt azt tudom mondani, hogy megérte. De három havonta már nem lesz ilyen esemény a továbbiakban, ennek az anyagiakon kívül egyéb okai is vannak.

Szombaton és vasárnap megtartottuk az első Murderfestet. Voltak bemutatók (Infinity, Conquest, Bushido, Flames of War, Guild Ball, Saga és Warcry), festőverseny, lehetett tanácsokat kérni a profi festőktől, illetve volt AoS és 40kverseny is. Azt, hogy összességében hány látogatónk volt, nem tudom megítélni mivel nem volt belépőjegy csak hozzájárulás. Egyes beszámolók szerint az első nap végéig körülbelül 120 ember fordulhatott meg a helyszínen.

Kicsit jobban kiengedtem így a szabi előtt, mint szerettem volna, így nem tudtam végig aktív maradni (jelentős szépítés 🙂 ) de azt hiszem a szombati nap így is nagyon jól sikerült.

A festőversenyen nagyon szép figurák versengtek egymással, a legutóbbihoz képest mindenképp volt mennyiségi és minőségi előrelépés is. A nyertesek Tesseract Tomb által készített trófeákat vihettek haza. Best of the show-ként pedig István Long Bihari vihetett haza díjat (vele még külön felveszem a kapcsolatot a meghirdetett különdíj okán).

Az AoS verseny mindkét nap zajlott és habár volt, aki a szombati megterhelő nap után vasárnapra inkább beteget jelentett, így is megakadályozták/elősegítették a srácok, hogy Malus Darkblade visszatérjen a warhammer világába. Az összesített eredménylista az alábbiak szerint alakult:

1. Hümér Hültl (Gyászfoszlányok/Nighthaunt)
2. Szabó Péter (Stormcast)
3. Peter Bartha alias (Csycskaneth)

A 40k verseny csak vasárnap zajlott le, annak ellenére, hogy nem nagyon volt érdeklődés a versenyt megelőzően a hazai berkekben, azért úgy érzem, hogy jó hangulatban telt az event, de lehet, hogy ha legközelebb 40k verseny mellett döntünk akkor nem fogok huszoniksz oldalas kiírással bajlódni 🙂 (állítólag ilyesmire nincs igény)

A versenyen a srácok egy egykori necron bolygón csaptak össze annak értékes nyersanyagaiért, hogy aztán a végé na szúnyokáló háziak is kivegyék a részüket a mókából. A végső sorrend az alábbi lett:

1. Levente Ivánka (CSM)
2. Gergő Gábor Bányász (Necron)
3. Gáspár Bálint (CSM)

A 40k és AoS díjakat köszönjük Andi Herce-Daróczinak, aki éjszakába nyúlóan készítette őket.

Köszönöm a részvételt, legközelebb jövőre találkozunk, élményeiteket nyugodtan osszátok a csoportokban, akár rossz, akár jó. Visszajelzéseket nyugodtan küldjetek nekem, javaslatokat is szívesen látok, mindig van hova fejlődni.

Köszönöm a támogatást a GAMEMAT.eunak, jó sok terepükkel találkozhattatok az eventen :).

Köszönjük a Szellemlovas – Társasjátékok felnőtteknek a felajánlást, hogy aki elindult valamelyik versenyen az 1000 forint kuponnal rendelkezik náluk. A verseny indulók listáját megküldjük nekik, így nyugodtan hivatkozzatok erre majd.

A képek
https://drive.google.com/open…