Nyugati Hadjárat 2019


A hétvégén lejátszottuk az I. Nyugati Hadjárat záróversenyét. Az eddigiekhez megszokottan természetesen nem ment zökkenőmentesen, mert az utolsó napokban változtatnunk kellett a helyszínen, csőtörés miatt kicsit odébb kellett mennünk. Szerencsére gyorsan tudtunk intézkedni, és köszönet érte A HammerTime Cafe-nak, hogy szombati napra tudtak minket fogadni.

Mivel a rendezvény a Nyugati Hadjárat utolsó állomása volt, így a vártaknak megfelelően nagy volt az érdeklődés az esemény iránt, 22 fő nevezett a 2000 pontos versenyre.

Seregek összetétele alapján,

 2 Knigth+Ig

 4 Marin (3 Iron Hands, 1 White Scars)

 3 Káosz démonok

 1 Tyrannida

 2 Tau

 3 Káosz knight

 1 Necron

 1 Dark elda

 1 Harlequin

 1 Blood Angels

 1 Elda Crafworld

 1 Ork

 1 DeathWatch

Festettség,

22 nevezőből 12 fő hozott teljesen festett sereget, ami kezd egyre jobb arány lenni. Mondjuk, ha abból indulunk ki, hogy 12 teljesen festett seregből, 8! játékosnak a bogláriak biztosítottak kölcsön unitokat, akkor ez már annyira nem jó szám (Itt megjegyezném, hogy mi jövőre megszüntetjük a kölcsön modelleket, minden rendben volt, és szívesen is adnánk továbbra is, de szombaton c3-4 Doboz a kölcsön figurákkal volt tele, nem akarunk senkivel sem kivételezni, hogy XY adok, akkor B-nek nem, úgy igazságos, hogy a jövőben senki nem fog kapni).

A legszebb sereget nem meglepő módon, Kiss István tette le az asztalra, akinek külön gratulálunk ezért. Mielőtt azt gondolná bárki is, hogy Istvánnak van egy szépen festett serege, és azzal nyert minden alkalommal, közlöm, hogy nem. Négy alkalommal nyerte el a legszebb sereg díjat, elsőre Főnixben Space Wolfokkal, másodszor Bogláron Paletta Festékboltban Imperium Guarddal, harmadszor ismét a Főnixben Custodessel, és most a HammerTime Cafe-ban Chaos Knight és Mortarionnal, az egész éves festési teljesítménye miatt, külön gratuláció neki.

Sajnos nem tudtam maradni a végére, de úgy hallottam, hogy már – már felkérték, hogy szokásos hálás köszönést ismét megtegye:

Tanuljatok meg Festeni k.cs.g.k”

A „legjobb ellenfelet” szintén szavazással lehetett eldönteni. Minden játékosnak fel kellett írnia azt az ellenfelét, aki ellen a legjobbat játszotta, vagy segítőkész volt, vagy egyszerűen aki ellen a legjobban érezte magát aznap. Ennek a győztese a Marin Captain: Pető Ádám, és  a Blood Angel kapitány Maráczi István lett egyenlő szavazattal. Sikter Csaba, és Maráczi István idén többször nyerte el ezt a címet, így jogosan mondhatjuk azt, hogy a 2019 évében ők voltak azok a játékosok, akik ellen, mindenki szívesen játszik.

A versenyről,


Elsőre aggódtam, hogy mennyire fogunk beleférni az időbe, hiszen próbáltuk fokozatosan emelni a pontszámokat, azért egy nap három forduló 2000 pontban még a jobb játékosoknak is nagyon fárasztó, a társaság 80%-nak ez volt az első 2000 pontos versenye. Ebben viszont nagyon pozitív számomra, hogy egész jól belefértünk az időbe, lehetne ezt gyorsabban is, de mondjuk úgy 90% időben teljesített (itt szorgalmazom továbbra is a sakkóra használatát).


A helyszínre itt sem lehetett panaszunk, mert kényelmesen elfértünk, és a sör, a kiszolgálás is nagyon jó volt. Hangulat, hát mit mondjak, igazából a jó társaság hozza a jó hangulatot, ez most is sikerült. Nyilván, vannak kiélezett csaták, vannak vitás esetek, de azt mondom egy jó versenyen igen is kell lenniük apróbb konfliktusoknak, ebben az a szép, utána ismételten megmaradnak a baráti viszonyok.

Eredmények,

A versenyt Ivány Ricsi nyerte ismét, Drukhari/elda seregével, második helyre Szatmári Péter került Deathwatch seregével. A dobogó harmadik fokára Pusztai Ádám lépett fel Chaos seregével. Gratulálok, nekik, és mindenkinek, aki eljött, remélem jól érezték magukat.

Érdemes megjegyezni, hogy az utolsó állomása a sorozatnak vasárnap volt Győrben, a Társaszfészekben, ahol a Győri Társasjátékos Egyesület adta a helyszínt – akiknek továbbra is köszönjük a lehetőséget.

Egy 1000 pontos lazább versennyel zártuk le az évet, ennek az eredményei most nem számítottak bele a Nyugati Hadjáratba. Ezen a versenyen több kezdő, és pár régebbi játékos is vett részt. Egy laza, jó hangulatú verseny volt, méltó lezárása ennek a sorozatnak. A versenyt Kőrösi Péter nyerte Iron Hands seregével, második Sikter Csaba lett orkokkal, harmadik helyre Kóczán József jött fel Harlequinekkel, gratulálunk nekik, és mindenkinek, aki eljött.

A legszebb sereg: Kosik Máté Ultramarine serege.

És maga, az egész éven át tartó Nyugati Hadjárat,

Hatalmas csata volt az első helyért, de Ivány Ricsi megnyerte az egész éves versenyt, így ő lett a Nyugat Őrzője 2019-ben! Gratulálunk neki az éves teljesítményhez. Illetve Szatmári Péternek is, aki nem sokkal maradt le.

Harmadik helyért is hatalmas csata volt Bendegúz Péter, és Sikter Csaba között, de az éves ranglista harmadik helyére Bendegúz Péter állhatott fel.

(a legjobb négy eredmény számított mindenkinél)

Köszönet nyilvánítás,

Nem semmi éven vagyunk túl, 7 verseny volt ebben az évben, 59(!) játékos vett részt összesen a sorozatban (ez egy hatalmas szám)! Sokkal – sokkal magasabb, mint azt valaha gondolni is mertük volna. Külön gratuláció azoknak az embereknek, akik minden versenyen ott voltak.


Köszönet a Főnixcsarnoknak, a Paletta festékboltnak, a Sas és Kosnak, a HammerTime Cafe-nak, hogy lehetőséget, helyet biztosítottak a rendezvényeknek. Sikter Csabának, és Auer Balázsnak, Csenkey Balázsnak a versenyszervezésben való segítségért.

Sikter Csabának a terepekért, és ennek fuvarozásáért.

Exterminatus Híradónak, és Grim Hussarsznak, hogy segítettek a reklámozásban.

Feleségemnek, hogy ölt meg álmomban, és nem dobta ki az állandóan csipogó telefont az ablakon.

Nagyon hosszú listát kellene írnom hozzá, hogy mindenkinek megköszönjük a segítséget, akik ebben részvettek, hogy ez a sorozat kicsit is jobb legyen.

Leginkább nektek játékosoknak, hogy eljöttetek, hiszen az elmúlt egy évben nagyon sok embert ismerhettünk meg, több barátság született, régi társaságok jöttek újra össze, és talán erről szól igazából ez egész játék, a közösségről.

A jövő.

Természetesen jövőre is lesz Nyugati Hadjárat, hasonlóan az idei évhez, leszűrjük a tapasztalatokat, próbáljuk javítani a hibákat, és egy új ranglistával indítani a 2020-as évet.

Még tervezés alatt van a jövő évi kiírás, de szerintem pár héten belül ki fog kerülni.

A II. Nyugati Hadjárat szervezését Auer Balázs fogja átvenni, a 2020–as évben, neki sok sikert és kitartást, biztos vagyok benne, hogy nagyon jó kezekbe fog kerülni a jövő évi sorozat.
Én a magam részéről már inkább háttérbe maradnék, és inkább játszani szeretnék, biztos én is néha-néha besegítek, de azt tudni kell, hogy bármilyen játékról is legyen szó, (nem csak nekem) minden szervezőnek hatalmas munka egy verseny kitalálása, szervezése, megvalósítása. Az ember szívesen csinálja mert élvezi csinálni, viszont sok energiát időt visz bele, hogy az jól működjön (ez a családtól sok időt vesz el).

Kellemes Ünnepeket, és remélem jövőre találkozunk újra.

Cobin.

Aki szeretne több fotót, és eseményt látni, az a Nyugati Hadjárat csoportba, az alábbi linken tud jelentkezni:

https://www.facebook.com/groups/2407160956040742/