Nyugati Hadjárat – A második állomás

2019.03.30-án 24 fő mérte össze szerencséjét, tudását a Nyugati Hadjárat II. fordulójában. Nagy örömünkre nem csak rutinos játékosok, de fiatal kezdő, és régi újrakezdő játékosok is részt vettek ezen az eseményen. A társaság több, mint a felének ez volt az első, vagy második versenye, így tényleg joggal örülhetünk annak, hogy egy fiatal, lelkes társaság van kialakulóban.

A rendezvénysorozat a nevével ellentétben, lassan kezdi országos szintre kinőni magát, hiszen Pécsről, Balatonról, Győrből, Veszprémből, Budapestről, sőt még Debrecenből is érkeztek játékosok. Annak ellenére, hogy versenyről beszélünk igen jó hangulat volt a csatamezőkön, köszönhetően a jó társaságnak, és Császár által megáldott magyar pálinkának.

Festésben, is egyre szebb seregek szerepeltek az asztalon, a játékosok többsége egyre szebb csapatokat állított ki.

Ahogy korábban, most is minden játékosnak lehetősége volt szavazni a legszebb seregre, melyre egyre több játékos is esélyes volt, de a legtöbb szavazatot Kiss István Space Wolf farkasi gyűjtötték be, maga mögé utasítva ezzel a korábbi győztes Ork hordát, és a Thousand Sons seregeket.

Fontosnak találtuk még, hogy értékeljük a „legjobb ellenfelet” is, ezt szintén szavazással lehetett eldönteni. Minden játékosnak fel kellett írnia azt az ellenfelét, aki ellen a legjobbat játszotta, vagy segítőkész volt, vagy egyszerűen aki ellen a legjobban érezte magát aznap. A szavazatok annyira megosztottak lettek, hogy majdnem mindenkire érkezett 1-1 szavazat. A legtöbb szavazatot mégis Varga Miklós zsebelte be, így ő lett a II. állomás „Legjobb ellenfele”. A versenyről: szerencsére többségében jól pörögtek a fordulók, ebédszünettel, pihenőkkel 9 óra alatt játszottuk le a négy fordulót. Bár érdemes megjegyezni a 600 pontra, 1 óránál többre nagyon nincs szükség (2 órának 1200 pontra is elegendőnek kell lennie). Szerencsére egy játékot sem kellett idő után lezárnom, de sokan kihúzták az utolsó percig a játékot. Amit én tapasztaltam, és főleg az új játékosoknál volt jellemző, hogy sokan nem ismerik a saját a seregeiket. Milyen messze lő? Hányat támad? Mekkora az ereje? Különösebben nincs azzal gond, ha nem ismerjük fejből az összes adatot, ez majd idővel rutinná válik, de a fő gond, hogy elő kell venni a telefont, végignézni a kódexet. A jövőben érdemesebb mindenkinek a saját sereglistával kinyomtatva érkezni, és gyorsabban fog pörögni a játék (vagy legalább kijegyzetelni egy papírra).

Alapvetően eléggé vegyes seregek voltak, de a társaság fele Power Armor-t viselt. Szóval, kijelenthetjük, hogy nyugaton eléggé uralkodó sereg a marin.

1 Elda
2 Blood Angel
3 Admech
5 Space Marin
1 Tau
2 Tyranid
2 Drukhari
1 Death Guard
1 Space Wolf
2 Nekron
1 CSM
1 1000Sons
1 Ork
1 IG
1 DeathWatch

Eredmények

Az örök bajnokunk Szatmári Péter nyerte meg veretlenül a versenyt.
A 2-7. helyezettek 1-1 vereséggel álltak, ott a jobb másodlagos döntötte el ki állhat a dobogóra. II. helyen Ivánka Levente, III. helyre pedig Szakács Tamás József tántorgott fel. Gratulálunk nekik, és mindenkinek aki eljött aznap és jól érezte magát!

1 Szatmári Péter DeathWatch
2 Levente Ivánka Chaos Space Marin
3 Szakács József Astra Militarum
4 Rácz Gergő Nekron
5 Kőrösi Péter Drukhari
6 Iványi Richárd Drukhari
7 Csenkey Balázs Adeptus Mechanicus
8 Kiss István Space Wolf
9 Gerendás Bálint Tau
10 Sikter Csaba Ork
11 Farkas Martin Tyranid
12 Bendegúz Péter Elda
13 Ligeti Péter Chaos Thousand sons
14 Gyenes Norbert Space Marin
15 Maráczi István Blood Angel
16 Varga Miklós Adeptus Mechanicus
17 Pető Ádám Space Marin
18 Veszprémi Bálint Adeptus Mechanicus
19 Damján Dávid Space Marin
20 Bíró Attila Blood Angel
21 Podmanicky János Space Marin
22 Takács András Space Marin
23 Ivády Péter Chaos Death Guard
24 Kónya Tamás Tyranid

Szerzői észrevétel


Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire örülünk neki, hogy időről – időre egyre többen jönnek el a versenyekre. Az már külön öröm, hogy egyre több kezdő, és fiatal jelenik meg. Reméljük ez továbbra is így fog maradni, és a jövőben is hasonló hangulatú, és jó csatáknak nézhetünk elébe. Külön köszönet a Főnixcsarnoknak, hogy biztosította számunkra a helyszínt, az asztalokat, és segített a szervezésben!

Nemsokára kiírjuk a nyugati hadjárat következő állomását, addig ismerjétek meg jobban a seregeiteket, mert folyamatosan emelni fogjuk a pontszámokat!

COBIN