Nyugaton a helyzet változott

2019. február 9-et nagy betűkkel fogják beírni a magyar 40K játékosok nagykönyvébe. Igazán büszkék vagyunk, hogy mi is tagjai lehettünk ennek a közösségnek, hiszen Fehérváron 22 játékos gyűlt össze a Nyugati Hadjárat első állomásán.

A versenyre az ország több pontjából is érkeztek, többek közt Komló, Pécs, Veszprém, Győr, Balatonboglár, de Pestről is szép számmal. A seregekre sem lehetett panasz, hiszen nagyon változatos listák voltak. A festettség szempontjából vagyok kicsit elkeseredve, hiszen két csapat tudott csak teljesen festett seregek felmutatni, külön köszönet a TímOPé-nak, és a Zöld Bíbor Hentesek csapatának, akik tényleg adtak a festettségre is. Természetesen a többi csapatokban is voltak szép számmal gyönyörű modellek, de mindegyik párosban hiányzott egy-két modell, ahol még be kell fejezni a munkákat. A 20 versenyzőből 9-nek nem volt befejezve a serege. A festettségre a jövőben nagyobb hangsúlyt fogunk fektetni, hogy ezen a téren is ösztönözzük a játékosokat.

A verseny
A verseny célja az volt, hogy a kezdőbb játékosok is tudjanak érvényesülni, de ennek ellenére érezzék át, hogy mit jelent elmenni egy versenyre, hogy milyen érzés amikor remegő kézzel kell 2+-ot dobni, hogy lássák milyen egy ilyen verseny hangulata.
Kifejezetten örültem, hogy sikerült megtalálnunk azt a középutat. Fantasztikusan jó hangulatban teltek a fordulók, a veterán tapasztalt játékosok is kellő türelemmel, odafigyeléssel, és segítőkészséggel álltak oda, hogy amiben tudják, segítsék a társaságot.

Érdemes megjegyezni, hogy 20 főből akik neveztek, 9 játékosnak ez volt az első 40k versenye. Volt olyan játékos, aki 1,5 hete(!) kezdte el a játékot (végül harmadik helyen álltak dobogóra). Remélem az ő eredményük is jó példa arra, hogy el kell menni versenyre. Játszani egy jót, új társaságba kerülni, és rengeteg új dolgot, taktikát tanulni a nálad tapasztaltabb játékosoktól.
1. Helyezett TímOPé Custodes, Adeptus Mechanikus
2. Helyezett Pécsi Pónik Elda, Dark Angels
3. Helyezett Sanctus Dominus Custodes, Thousand son
4. Szakállas Vaddisznók TyranidaChaos Space Marin
5. Zöld Bíbor Hentesek Ork,Khorne Démons
6. Chickhen McFuck Menu Elda, Dark ANgel
7. Hydra Thousand son, Nurgle
8. Metal n’ Chitin Tyranida, Nekron
9. Ordo ExterminatusSpace Marin, Chaos Space Marin
10. The Fat and The Tall Tau, Deathwach

Gratulálunk Mindenkinek, aki eljött, és játszott egy jót, kifejezetten gratulálunk a nyerteseknek, illetve a legszebben festett csapatnak.

Nyugati Hadjárat, A versenyszezon folytatódik, továbbra is az a három játékos aki az év végén a legtöbb pontot szerzi a négy legeredményesebb versenyéből, azok megnyerik a Nyugati Hadjárat Kupákat. A következő helyszín ismételten Székesfehérváron lesz március 30-án. A részletekkel később jelentkezünk, egyenlőre ami biztos, hogy NEM páros verseny lesz, hanem egyéni, kispontszámú verseny (500-600 körül), és nagyon kezdőbarát kiírás lesz.

Az éves rangsor:
1-2. Hely Iványi Richárd , Szatmári Péter 20 Pont
3-4. Hely Bendegúz Péter, Veszprémi Bálint 18 Pont
5-6. HelyCsenkey Balázs, Nagy Ákos 16 Pont
7-8. HelyKároly Kolos, Meilinger Ádám 14 Pont
9-10. HelyLigeti Péter, Sikter Csaba 12 Pont
11-12. HelyBálint Albert, Gyárfás Dávid 10 Pont
13-14. HelyCsuka Zoltán, Rácz Gergő 8 Pont
15-16. HelyFarkas Martin, Hódosi Dávid 6 Pont
17-18. HelyBeke Bence, Cserdi Imi 4 Pont
19-20. HelySuszter Levente, Varga Miklós 2 Pont

Köszönjük mindenkinek, hogy eljött, és köszönjük a Főnixcsarnoknak, hogy helyet biztosított a rendezvénynek, és kiemelten támogatta a versenyünket. cobin