Officio Assassinorum 2. rész

A mai retrohammer kép után mi más is lehetne a napilore témája, mint az Assassinok (orgyilkosok):

Az Officio Assassinorum az Administratum alszervezete, ami az assassinok felvételéért, kiképzéséért és bevetéséért felel.

Áttekintés

Az Officio vezetője az Assassinok Nagymestere és hivatalának befolyása valamint a hagyományok következtében mindenkor tagja a Senatorum Imperialisnak. Habár a Nagymester felügyeli a szervezetet, a Senatorum jóváhagyása nélkül az assassinokra nem ruházható küldetés, és a Nagy Urak szavazatának kétharmada kell minden egyes assassin bevetéséhez.

A szervezet szinte annyira titokzatos, mint az Inkvizíció maga és nem meglepő, hogy gyakran működnek együtt a küldetések során. Az Officio főhadiszállásának a helye a Terrán titkos és a legfőbb tagját az Adeptus Terra sosem láthatja, habár úgy hírlik, hogy magának a Császárnak azonban bejárása van a szervezethez. A Nagymester megkérdőjelezhetetlenül hűséges a Császárhoz, hiszen az ő hatalma is mérhetetlen az Impériumban és képes annak jövőjét befolyásolni.
A birodalmi és mechanikum törvények értelmében az Officio Assassinorum tagjainak felelőtlen aktiválása és bevetése árulást jelent.

Kiképzés

Fiatalkorban gyűjtik be az árvákat a Schola Progeniumból és az egyes vad világok valamelyikéről. A lehetséges jelölteket már a Terrára vezető úton megpróbáltatásoknak teszik ki, és nagyjából minden tizedik éli csak túl az utat.

A túlélőket templomokba sorolják és 10 éven keresztül intenzív kiképzésnek vetik alá a Lord Assassin felügyelete mellett. Ezek után a saját templomukba kerülnek Terrán és ott folytatják tevékenységüket. Elméjüket tovább képzik, és testüket implantátumokkal erősítik. A kezdeti feladataik után sem lesz könnyebb az Officio ügynökeinek a sorsa.
Szervezet

Az Officiot több rendre, úgynevezett templomokra osztanak, melyek élén egy-egy Lord Assassin vagy Nagymester áll és tagjai a gyilkolás megannyi ágából kifejezetten egyre specializálódnak. A Mesterek nem vesznek részt közvetlenül az akciókban, hanem inkább azok előkészítésében, tervezésében és a végrehajtás nyomon követésével foglalatoskodnak. Egymás között az assassinoknak nincs külön rangja a szervezeteken belül.


A culexus kivételével az összes többi templom a Terrán található, ám pontos helyük ismeretlen. Tagjait titokban vetik be, hogy az Űrgárdisták, Csatanővérek vagy a Birodalmi Gárda tevékenységét segítsék, de sosem csatlakoznak nyíltan az egységekhez, mindig egyedül hajtják végre a küldetéseiket. Rengeteg különleges fegyver van az arzenáljukban, ezek egyike a synskin, egy idegen anyag, melyet a testre fecskendezve egy külső fekete védőréteget képez hordozóján, mely megvédi a környezeti hatásoktól és jóval erősebbé is teszi. Továbbá egy titkos helységük is több idegen fegyvert és technológiát rejt, melyet az Impérium szolgálatába állítanak, ha a helyzet megkívánja.

Az Officio Assassinorum soraiban megtalálhatóak ugyanakkor asztropaták és navigátorok is. Egyikük sem minősül assassinnak, de ők is a renddel együtt élnek és soha nem érintkezhetnek a külvilággal.
Templomok
• Vindicare Templom – mesterlövészeket képeznek
• Callidus Templom – beszivárgó specialistákat képeznek
• Eversor Templom – drog-tüzelte gyilkológépeket képeznek
• Culexus Templom – psykerek megölésére szakosodott assassinok
• Venenum Templom – méreggel operáló assassinok a tagjai
• Vanus Templom – informátorok, akik sokszor nem közvetlenül végeznek célpontjaikkal, hanem a kapcsolataikon keresztül végzik el a munkát

Egy további templom volt a Maerorus, akik megpróbáltak illegálisan létrehozni egy hybrid ember/mutáns/xeno assassint, aki áldozatai biomasszájának beolvasztásával hihetetlen gyorsaságú fejlődésre tett volna szert. A templomnak mára hűlt helye van… 
forrrás: http://wh40k.lexicanum.com/wiki/Officio_Assassinorum