Ordo Sinister

…vagyok a Halál, Világok Pusztítója.
Terra, Jelenések Könyve

Az Ordo Sinister, hivatalos nevén Titanicus Terranic Ordo Sinister, egy elit divisio militarishoz tartozó titán légió, az Adeptus Mechanicuson belüli Collegia Titanicaban.

Sok nevet ragasztottak rá az idők során és az Impérium kezében lévő egyik legborzasztóbb hadi és politikai fegyvernek tekinthető.

A Nagy Keresztes Hadjárat és a Hórusz Eretnekség idején vetették be, az addig kevéssé ismert, ám annál félelmetesebb Warlord-Sinister osztályú Pszi titánokat. Létezésükről mindaddig csupán néhány kivételesen magas rangú beavatottnak volt tudomása a Birodalomban. Keveset tudni a hivatalos adatokból a légióról és alapítását is homály fedi.

A Légió Története

A Nagy Keresztes Hadjáratban részt vettek száma megszámlálhatalan, vagy ahogy a Memorátorok írták: végtelen, mint maguk a csillagok. Találó elnevezés egy olyan küzdelemben, melyben az egész univerzum sorsáról döntöttek a harcoló felek.

A sok háborús célra készült fegyver között a Császár kezében egy igencsak sötét mű született, mely kizárólag neki engedelmeskedett, az Ordo Sinister.

A Császár Irányítása alatt

“Vannak szörnyek, és mi magunk is létrehozzuk ellenük a saját szörnyeinket. Ők mind egyformák. Az egyetlen különbség, hogy mindeközben, miként tekintünk magunkra.
—Az Emberiség Császára

A légió megalapításához vezető út nincs túl jól dokumentálva, ezért is nehéz pontosan meghatározni az Ordo Sinister kezdetét. Annyi biztos, hogy ennek is, mint sok egyéb kísérletnek a Császári Palota laboratóriuma volt a kiindulópontja a Terrán.

A marsi mechanikum feljegyzésekben szerepel az Ordo Sinisterről több információ is, ám sokan, akiket végül kizártak a projektől többféle spekulációval is előálltak. Úgy gondolják, hogy az egész a Császár Nagyobb Tervéhez kapcsolódik, mellyel irányítani és manipulálni akarta a pszi faktort az emberi fejlődésben, vagy hogy szándékosan hozzon létre ezoterikus fegyvereket nagy mennyiségben a közelgő veszélyek ellen.

Ilyen veszélyek között említhetőek az alábbiak, melyek milliónyi emberéletet követeltek: Az Enslaver Alpha-behatolók, a Rangdan Osseivoreok vagy a Hellespont Void-formok. Ezek többezer űrhajóval egyetemben teljes titán légiókat is megsemmisítettek és melyek ellen az egyetlen hatásos megoldásnak az Exterminatus bizonyult.

Az Ordo Sinister küldetése, hogy olyan mértékű arzenált vonultasson fel, mely irányítása még egy primarka vagy egy kormányzó számára is halálos ítélettel járt volna. A Technológia Sötét Korából származó fegyverekről beszélünk, melyek ősi civilizációk relikviái, és már azelőtt feledésbe merültek, hogy az élet kialakulhatott a Terrán. Bevetésükről kizárólag a Császár dönthet és kevesek kezébe adja át irányításukat.

Az Ordo Sinister napjainkban

“Vesd meg a gyalogságot, ha kell. Lépj át rajtuk, ha szükséges. De sose ignoráld őket. A harcmezőn sok titán roncs van, melyek legénysége ignorálta a gyalogságot.”
— Ferromort Nagymester, Ordo Sinister, Divisio Militaris

Az Ordo Sinister továbbra is a speciális feladatok ellátását képviseli. Ismeretlen számú harci titán felett rendelkezik Ferromort Nagymester. Küldetésük egyszerű, félelmet és engedelmességet plántálni mindazokba, akik megszegnék a Pax Imperiumot. Ezért gyakran előfordul, hogy az Ordot az Adeptus Arbites, az Inkvizíció és az Eklézsia oldalán vetik be.

Ferromort Nagymester taktikája a precízen és hibátlanul kivitelezett manővereken alapul. Hogy a Birodalmi értékeket képviselje, százával pusztított el addig bevehetetlennek hitt erődöket és győzött meg kormányzókat arról, hogy ne térjenek el a helyes értékektől…

forrás: https://warhammer40k.fandom.com/wiki/Ordo_Sinister