Ryza Védelme: a történet

Az új Adeptus Titanicus kiegészítő, a Ryza Védelme kampánykönyv nem csak plusz szabályokat hoz magával. Részletesen beszámol az árulók támadásáról a Ryza Kohó Világ ellen. A Hórusz Eretnekség eme ütközete kiváló alkalom, hogy elmélyítsük a tudásunkat a háború részleteiben.

Ryza

Amikor a Hadúr árulására fény derült, Ryza került a figyelem középpontjába az első pillanatoktól kezdve. Az Ultima Segmentum jól védett kohó világa a Birodalom védelmének egyik sarokkövének is számított. Ha Hórusz nem vonul ellenük, akkor könnyen az oldalukba kerülhettek volna a Terra ellen való vonulásukkor.

AT RyzaLore Jul23 Planet3ng

Kelbor Hal, a Sötét Mechanicum vezérének azonban más tervei is voltak a világgal. A bolygó techpapjainak tudása a plazmáról félelmetes volt minden téren. Démoni erőkkel átitatva ez a tudás felbecsülhetetlen volt a Trónusvilág elleni közdelemben.

A támadók

A könyv tartalmazza az áruló légiókat, melyek között megtalálható a Legio Magna, a Legio Vulturum, valamint a Legio Mortis és olyan Lovagi Házak, mint a Morbidia, Ioeden, és Oroborn.

AT RyzaLore Jul23 Art1yh

A védők

Ryza techpapjai régóta számítottak egy támadásra és a védelmüket kellően megerősítették. Titánlégióik a Legio Crucius, a Legio Honorum, valamint a Legio Osedax, a Taranis, Zavora, és Sidus Lovagi Házak erejével közösen vette fel a küzdelmet az árulók hadával.

Ryza Secundus

A történet nem Ryza kezdődik, hanem a Ryza Secundus körüli pályán, mely a véres csaták első helyszíne volt. A void mélyéről érkezett álcázott támadás semmissé tette a védők nem túl nagy erejét, mely lehetőséget adott az orbitális pályán keringő bázis megtámadására. A brutális harcok közepette a Vornherr ház addig tartotta fel az árulókat, amíg erejük bírta, ám végül minden gépük elesett.

AT RyzaLore Jul23 Art2rn

Árulás!

Amikor a bázisról megszűnt a kommunikáció, a bolygó felszínén már tudták, hogy ők következnek. Jó előre felkészültek, ám Hórusz is régóta tervezte a támadást, és a felszínen lázítást szított beszivárgó egységeivel, akik utat tudtak nyitni a Hadúr seregeinek.

Totális háború

Az ütközeteket rendkívül részletesen leírja a könyv. Mindkét oldal tettei, sikerei és kudarcai benne vannak egy kötetben.