Shadow War: Armageddon 2. rész

Tegnapi lore cikkünk folytatása következik, hogyan semmisítették meg Armageddont az orkok.

Miután földet értek az orkok, az Armageddon rendszert hatalmas warp vihar tépázta, így megakadályozva az Impérium erőit,hogy társaik segítségére lehessenek. Az orkok erejüket öt részre osztották és kettőt küldtek északra az Armageddon Prime bevételére. Herman von Strab, Armageddon ura semmibe vette az ork fenyegetést. 

Több forrásból is érkezett figyelmeztetés a közelgő veszélyre, ám ezeket von Strab mind figyelmen kívül hagyta. Csak miután az ork erők földet értek a bolygó felszínén, hagyta el a planétát segélykérés és az is Sebastian Yarrick nevéhez köthető. Von Strab a Hades Hivera menesztette Yarrickot, ami az Armageddon Secundusban található, azzal az indokkal, hogy 
aláássa parancsait. 

Von Strab a fejébe vette, hogy egyedül veszi fel az orkok ellen a harcot. Az armageddoni erőket védekező csoportokra osztották és megpróbálták megerősíteni állásaikat, így küzdeni az orkok túlerejével szemben, de egyre hátrébb szorultak állásaikkal. Apróbb kitöréseket rendelt el von Strab, de ez csak újabb veszteségekhez vezetett. Yarrick űrsiklókat rendelt a légkörbe, hogy kijátsszák az orkok védelmét, így utánpótláshoz juttatva az északiakat. De rengeteg pilóta és gép veszett oda. 

Von Strab sietősen áthelyezte székhelyét a Tartarusra, ami szintén az Armageddon Secunduson volt, tudván, hogy erőfeszítései ellenére észak el fog bukni az ork invázió erejétől. Három ork haderőről nem volt pontos információjuk, hogy mit jelöltek ki számukra feladatként, de von Strab meg volt győződve, hogy csak tartalékosnak szánják őket. Kurtiz Mannheim, az Iron Skull titán légió vezére, akik épp Armageddonon állomásoztak javasolta von Strabnak,hogy intézzen támadást a három törzs ellen. Ő ezt figyelmen kívül hagyta, mert meggyőződése volt, hogy azok sosem lépik át az egyenlítői dzsungeles régiók határait. Csak ezután lett volna hajlandó nagyobb erejű ellentámadásba lendülni.

Két nappal később azonban az orkok lerohanták az Armageddon Secundust. Az árnyékok évszaka volt, mert a bolygó több vulkánja is kitört, sötét fellegeket ontva az égre. Keményen páncélozott orkok vágtak rendet a birodalmi seregek között, s amíg két törzs keletnek a Palidus hegyek irányába fordult, addig a harmadik nyugatnak, Helsreach felé vette az irányt. Von Strab, Mannheim parancsba adta, hogy a titánokat vesse be az orkok ellen. Kurtiz Mannheim miután látta,hogy szövetségeseit vélhetően hamarosan elsodorja az ork áradat a Legio Metalicát a Skiitari kíséretével együtt az ork titánok és hatmillió ork gyalogos ellen küldte harcba. Miután végzett egy ork monstrummal egy végzetes ütközetben, Mannheim a súlyosan sérült Acél Kalapács nevű titánján elindította az önmegsemmísítést, ezzel megsemmisítve további két monstrumot így kivájta az ork haderő méregfogát. 

A birodalmi haderők visszavonulásra kényszerültek, és védelmi állásokat alakítottak ki Armageddon folyói mentén. Mikor a viharok elcsendesedtek az orkok dél felé fordultak és megállíthatatlanul söpörtek el minden ellenállást egészen az Infernus Hiveig. Félelmében annak parancsnoka harc nélkül adta meg magát.

forrás: https://spikeybits.com/2017/04/how-the-orks-devastated-armageddon-lore.html