Shadow War: Armageddon

Sokat posztoltunk már a Shadow War: Armageddonról, de lássunk a társas mögé is egy picit, jöjjön egy kis lore a témában.

Az invázió kezdedét jelezte, hogy hatalmas ork flotta érkezett az Armageddon Szektorba, ami hatszoros túlerőt képviselt az ott állomásozó birodalmi egységekkel szemben. Ork Kill Kroozerek egész hada vezetett öngyilkos támadásokat a birodalmi blokád ellen, akik képzettségük ellenére sem tudták megakasztani az orkok előrenyomulását. A helyzetet súlyosbította, hogy a radarjaik jelzése alapján további három ork flotta tart a szektor irányába. Ghazghkull és szövetségeseinek egyesített hadereje oly mértéket öltött, amivel az Impériumnak eddig nem kellett szembenéznie. 

Midőn az ork flotta megérkezett a rendszerbe, Yarrick vezetésével a birodalmiak őrült készülődésbe kezdtek. A bolygót többet között az Imperial Guard, a Collegia Titanica, a Sisters of Battle és több, mint húsz űrgárdista rend egyesített ereje védte. 

Hat héttel az orkok érkezése után, megannyi ork Roks csapódott az Armageddon felszínébe. Milliók haltak meg midőn a Hades Hive – Ghazghkull korábbi bukásának színhelye – a földdel vált egyenlővé, amikor egy, a planéta körül keringő Space Hulkról indított aszteroida támadás porig rombolta így bosszulva meg Yarrick korábbi tetteit. Nem sokkal később az orkok több hulláma is a felszín ellen vonult és bár a védők tömeges pusztítást vittek végbe soraik között a túlerőt így sem sikerült megfékezni. Hive Helsreachet is tömegével ostromolták az orkok, ahol Grimaldus vezetésével állták a sarat a Black Templarosok és megszámlálhatatlanul sok zöldbőrű életet követeletek minden egyes elvesztett méterért.

Mindeközben, a felszínt ellepő orkok terve világossá vált. A Roksok gyomrából nem csak végeláthatatlan sorokban özömlöttek az orkok, hanem nehéz hadigépeik is előkerültek, amiket egyenesen az orbitális pályán állomásozó hajóikból teleportáltak le a felszínre. Orkimedes Mek Boy tellaporta technológiáját használták ehhez, enélkül nem sikerülhetett volna tervük. Titánok és Hadimonstrumok csaptak így hát össze, mindkét fél oldalán iszonyatos halált aratva. 

A Hive Acheron azonban minden előjel nélkül hirtelen elesett, belső szabotázsnak köszönhetően. Herman von Strab, Armageddon korábbi kormányzója játszotta Ghazghkull kezére cserébe az ő nevében uralkodhatott felette a továbbiakban. 

forrás: https://spikeybits.com/2017/04/how-did-the-orks-invade-third-war-of-armageddon-lore.html