Skiitari

Ha már új dobozt kapnak Kill Teamben, akkor nézzük meg a vörös köpenyes robotokat és történetüket. Az egyik legfejlettebb technológiával rendelkeznek a galaxisban, de honnan származnak és mi célt szolgálnak?

A Skiitarik egy adott Kohó Világnak hűségett esküdött kibernetikus harcosai, akik a Mechanicum harci egységéhez tartoznak és a Collegia Titanicat valamint Taghmata Omnissiaht szolgálják. Nagyjából úgy lehet őket elképzelni, mint a Birodalmi Gárdát, ami általánosságban foglal magában minden harci erőt, amit a szervezet képvisel. Másnéven Tech-Őrként is ismerik őket, ám a Skitarii megnevezés alatt leggyakrabban a gyalogságukat értik.

A Skitariik megalkotásának titkát gondosan őrzi az Adeptus Mechanicus, de annyi bizonyos, hogy nagyfokú kibernetikus átalakításról van szó olyan egyedeknél, akik fanatikusan hisznek az Omnissiahban. Testük már inkább gépnek, mint emberinek tekinthető, ám mégsem igazi Servitorokról van szó, hanem önálló akarattal bíró teremtményekről. Elöljárójuk rendelkezik közöttük a legtöbb implantátummal, őket Skitarii Alphaknak nevezik. Az átalakulásuknak köszönhetően szinte bármilyen közegben túl tudnak élni.

Fegyverzetük hasonló a Birodalmi Gárdáéhoz, ám ez nagyban függ, hogy melyik Mechnicus szervezet alá tartoznak, vagy melyik Magost szolgálják, illetve melyik Kohó Világ szereli őket fel. Nincsen egységes vagy központosított vezetés a Skitarii egységek között, inkább tekinthetőek egy adott Magos személyes seregének. Például a Legio Invicta Titán Légió Skitariijai génmódosított emberek, fegyverré alakított végtagokkal, míg a Tarsis Ultrára küldött Skitarii egységek inkább a terminátorokra jellemző páncéllal rendelkeztek.

Az Adeptus Mechanicus felderítők védelmét is ők látják el. Ott voltak az eldarokkal való első találkozásnál is. A Biel-Tan eldarok azonban lemészárolták a jelen lévő Skitariik nagyját és azok akik egyetlen hajóval el tudta menekülni, mind egy szálig meghaltak az élelem és oxigénhiánynak köszönhetően a fedélzeten. 

forrás: https://spikeybits.com/2019/01/what-purpose-do-the-skitarii-serve-lore.html