Space Marine történetek

Az új kiadású kódex mellett nem szabad úgy elmennünk, hogy a fluff részét ne érintenénk az Űrgárdistáknak. Íme, néhány rövid leírás arról, hogy mi lett a lojalista légiók és hőseik sorsa. Röviden, spoileresen…

Ultramarines

A 2. század vezetése immár Acheron százados kezébe került, miután Cato Sicariust a Victrix Őrség tagjaiba helyezték, hogy Guilliman oldalán harcoljon. Ugyanakkor az Indomitus Hadjárat elején egy warp viharban nyoma veszett. A Sötét Impérium idején visszatér ugyan, de továbbra is a Victrix Őrség oldalán.

A többi század vezetése többnyire nem változott, mind életben vannak. Fabian százados vezeti a 3.-at, Ventris a 4.-et, Galenus az 5.-et és Numitor a 8.-at.

A Pestis Háborút követően midőn Mortarionnak nyoma veszett, Guilliman Ultramar újjáépítését vezetette és megerősítette a véd műveket, mielőtt az Impérium más pontjára tovább indult volna.

Ezek után az Ultramarineok az úgynevezett Bosszú Hadjáratba kezdtek és elhagyva Ultramart a démonok által megszállt világokat megsegítésére indultak, és ezzel párhuzamosan még egy Ork WAAAGh-val is meg kellett küzdeniük. 3 démoni világot visszahódítottak a 7-ből, de a többi sorsa még ismeretlen.

White Scars

Soraikat az új káosz invázió jelentősen megtizedelte, de az Indomitus Hadjáratban a Primaris utánpótlás megmenti a rendet.

A Red Corsairsek ellen bosszúhadjáratba kezdenek és megszállnak egy hatalmas űrhajót, amit korábban Huron Blackheart foglalt el. Jubal Khan a White Scarok nagymestere és a díszőrsége egészen a hajó mélyéig hatol a küzdelmek során, mikor a plazmareaktor felrobban. Ezek után kilétükről nem érkezik további hír.

Imperial Fists

A Phalanx megtámadása miatti bosszúvágyukban az Imperial Fistek megtámadják az Ironholdot, az Iron Warriorok egyik legújabb erődjét. A harcokban több Imperial Knight ház is részt vesz az oldalukon és segítségükkel visszahódítják a bolygót az Impérium számára.

Black Templars

Amikor a Nagy Törés megnyílt, áruló hordák ezrei özönlöttek a Birodalmi sír világokra a Word Bearerek vezetésével. A Black Templarok minden erejükkel azon voltak, hogy ezeket a szent helyeket megóvják és több támadást is indítottak az árulók hadai ellen. Súlyos veszteségek árán, de sikerült megvédeniük a bolygókat.

Az egyik ilyen világon azonban lázadás tör ki és a Black Templarok leszállnak, hogy végezzenek a lázadókkal. Ám a harcok folyamán kiderül, hogy egyre többen állnak a lázadók soraiba és rájönnek, hogy a bolygó menthetetlen és arra kényszerülnek, hogy egész népességet kiírtság, hogy a lázadást meg tudják állítani.

Salamanders

Khar’kul bloodthirster démoni hordái élén támadást indít egy Kaptár Világ ellen, végezve bárkivel, aki az útjába kerül. A Salamander rend szinte mindenét felvonultatja ellene, és a lángszóróval ellátott Aggressorai segítségével győzedelmeskedik a harctéren a démon felett.

Iron Hands

Midőn a Nagy Törés megnyílt, Medusát hatalmas erőkkel vették ostrom alá a Káosz erői. Az Iron Handsek állták a sarat és hosszú csatározások után sikeresen visszaverték az árulókat, így azok kénytelen voltak teljesen visszavonulni a bolygóról.

A Nagy Törés kezdeti térhódításait és a démoni hordák győzelmeit szép lassan visszaszorították a Birodalom erői. Az Iron Handsek egy elképesztően nagy hadjáratba kezdtek, hogy megtisztítsák ezeket a fertőzött bolygókat, nem hagyva mást hátra maguk mögött, mint totális pusztítást. A kampány nem véletlenül a Felperzselt Föld Hadjárat nevet viselte.

Eközben rábukkannak egy esetleges átjáróra a Nagy Törésben, amit a Káosz erői védenek. Hatalmas támadást intéznek ellenük, sikeresen le is győzik őket, ám az árulók végül felrobbantják az átjárót.

Ezek után csatlakoznak a Stygian Hadjárathoz a többi birodalmi erőkkel, amikkel eleinte sikeres küldetéseket hajtanak végre, ám egyre nagyobb ellenállásba ütköznek…

Ezekből kiindulva úgy néz ki, hogy Birodalom szerte Guilliman primaris egységei hozzájárulnak a meglévő space marine rendek sikereihez. De vajon elegendőek az erőik, hogy folytassák a galaxis többi pontján is a Káosz erőinek a visszaszorítását? Vagy már túl késő? És tulajdonképpen mi lehet vajon a Stygian Hadjárat? Várjuk a további részleteket…

forrás: https://spikeybits.com/2017/07/codex-space-marine-fluff-spotted.html
jim