Szalamandrák

A Salamanderek, akiket korábban Dragon Warriorok néven ismertek, a XVIII. légió harcosai a Császár seregei között. Primarkájuk Vulkan. A Horus Eretnekség idején is hűek maradtak hozzá, ám számuk jelentősen csökkent az első nagy csatájuk során amit az árulókkal vívtak és ennek köszönhetően eléggé behatárolt lett a további szerepük a harcok során. Primarkájuk nem veszett oda, ám azóta is eltűntként tarják számon; a légió legfontosabb feladati közé tartozik a megtalálása. A légió jellemzője, hogy rendkívül erősek, szívósak és az emberiségbe vetett hitük a legnagyobb az összes többi rendházhoz képest. Mondhatni ők testesítik meg leginkább azt, hogy milyen is egy igazi Space Marine.

A zord és forró klímájú Nocturneról származnak, és annak holdjáról a Prometheusról. A hold változó pályán mozog, így szélsőséges éghajlati jelenségeket okoz a Nocturne felszínén. Ezek közül a legszörnyűbb a Küzdelmek Kora volt, amikor is 15 évente annyira közel haladt el mellette, hogy sorozatos vulkánkitöréseket okozott és az azokból a levegőbe került por és hamu még a napot is eltakarta. A földet folyamatosan földrengések tizedelik és így a felszín jó része sokszor lakhatatlanná válik. Ha túlélnek egy egy ilyen időszakot, akkor azonban bőségesen megtérül a kitartásuk: a tektonikus mozgások ércekben gazdag földet emelnek a felszínre és több helyen új természeti erőforrásokhoz juttatja őket a szélsőséges időjárás. Ez birodalmi mércével hatalmas gazdagságot is jelent és ezek eladásából származó bevételekkel finanszírozhatják azokat a dolgokat, amiket nem tudnak maguk előállítani a kohóikban.

Erőd kolostoruk a Prometheuson van, és egyben űrkikötőként is szolgál a hajóik számára. Mindig teljes legénységgel üzemel, ugyanakkor akik éppen nem teljesítenek szolgálatot, azok a bolygó felszínén vannak és rangidősként igazgatják a településeket ahonnan származnak. Szoros kapcsolatot ápolnak felmenőikkel és különös gondot fordítanak a polgáraik és valamennyi birodalmi ember mindennapjaira.

A légió első és jelentős sikerét a Tempest Gallery-vel való harcuk hozta, még az Egyesítés Idején az Ethnarchy ellen. Lehetetlen feladatot vittek véghez, semmi nem szólt előre a sikerük mellett, igaz az erejük 26000-főről mindössze 1000-re csökkent. Mindezek ellenére hatalmas dicsőségre tettek szert, és létszámukat a hírnévnek köszönhetően hamarosan új egységekkel töltötték fel. Ugyanakkor ennek köszönhetően sosem vetik már be őket egyszerre, erőik többnyire szét vannak szórva a galaxisban. A légiót nagyrészt hirtelen felbukkanó veszélyek ellen vetik be, mint egy Space Hulk vagy egy Xeno kalózhajó felbukkanása. Ritkán kellett olyan harcmezőn küzdeniük, amit ők választhattak, ám így is sikerre vittek több küldetést. 

forrás: https://spikeybits.com/2017/08/they-still-search-for-vulkan-salamanders-lore.html