Trazyn

Trazyn, egy ősi necron overlord a Nihilakh dinasztiából, aki a titkok és relikviák őre volt a Solemnace sír világon. A birtokában lévő ereklyék és technológiák értéke felbecsülhetetlen. Megtalálható benne Altansar Wraithbone kórusa, Sebastian Thor feje, egy Enslaver csontmaradványa, vagy például egy óriás férfi barokk stílusú erőpáncélban. Trazyn természetéből fakadóan gyűlöli egymagában átkutatni a galaxist, ám a tudás és ereklyék utáni vágya, hogy összegyűjtse, és katalogizálja ezeket, rákényszeríti őt az utazásra. Sokszor küld maga helyett mást ezekre az utakra és többeknek okozott már bosszúságot azzal, hogy amikor azt hitték végre megölték őt, csupán egy másik necron lordot sikerült elkapniuk. Ilyenkor titokban Trazyn egy másik úton vagy nyomon halad, hogy megszerezze kiszemelt zsákmányát, amivel a gyűjteményét gazdagíthatja.

Már kétszer is megpróbálkozott Vulkan lándzsájának a megkaparintásával, ami He’stan, a Salamander rendház rendházmesterének a birtokában van. Ám mindez idáig alulmaradt a mesterrel vívott küzdelemben és később a Tochran Hadjárat során sem sikerült megszereznie.

A 13. Fekete Hadjárat azonban elérte Trazyn gyűjteményét a Solemnacen. Ez arra ösztönözte a necron lordot, hogy az Égi Planetárium segítségével feltérképezze a helyzetet és rájött, hogy Cadiánál csak a pylonok azok, amik visszatartják épp a warp energiáit. Nem akarta, hogy a káosz szétterjedjen a galaxis ezen felében, valamint, hogy új ereklyék utáni vágyát csillapítsa, a régióba utazott, hogy segítsen Belisarius Cawl és a Birodalom oldalán harcolni a káosz erői ellen. Habár sikerült aktiválnia a pylonokat Cadia körül, a bolygó mégis elesett. Cadia bukásakor Trazyn épp részt vett az Abaddon elleni utolsó összecsapásban és gyűjteményének erejét a Fekete Légióra szabadította, ám amikor látta a bolygó vesztét nyomban köddé vált…

forrás: https://spikeybits.com/2018/03/collector-of-finer-things-trazyn-the-infinite-lore.html