Void Dragon

A sok 8. kiadásos cikk és datasheet után visszatérünk a szokásos cikkekhez, jöjjön ismét egy kis lore arról, hogy mit is lehet tudni a Void Dragonról. Az Emberiség Császárának, még a Viszályok Kora előtt sikerült egy necron istent a Mars felszíne alatt börtönbe zárnia! Ezt a C’tant sokan a Void Dragon néven ismerik.

Mag’ladroth, vagy ahogy mások ismerik a Void Dragon, néha egyszerűen csak A Sárkány néven említett C’tan, aki egy a necrontyrek és később a necronok isten-szerű lényei közül. A végső küzdelemben szilánkokra törték és leigázták a Necronok. Akad azonban olyan teória, hogy van kapcsolat e lény és a Marsi sárkány között, amit még a Viszályok Kora előtt börtönzött be maga a Császár. 

Mag’ladroth az Eldar mitológíában Void Dragonként ismert, és a feledés alakjaként ábrázolták, aki pusztítást hoz és maga a végzet. Az anyagi világban hihetetlen erők felett uralkodott és harcosai gyakorlatilag legyőzhetetlenek voltak. Fekete fény formájában falt fel egész csillagokat. 

Egy vox-beszélgetés során, ami Horst Inkvizítor és Alagos tech-pap között zajlott, úgy írták le a felek a Void Dragont, mint a legerősebbet a Csillag Istenek közül, aki képes arra, hogy sebezhetetlen harcosokat keltsen életre. Az eldar legendák szerint ezek a harcosok villámokat küldhettek ellenfeleikre, ugyanakkor ezek a villámok az Iron Knightsokra hatástalanok voltak, akiket az eldarok azért képeztek ki, hogy kifejezetten a necronok ellen harcoljanak. 

Az Iron Knightok létrehozásával Vaul, az Eldarok kovács istene nyert némi időt, hogy elkészíthesse talizmánjait ( amit az Impériumban csak Feketekő Erődökként ismertek). Ezeket is az eldar seerek lelkének ereje segítette és lehetőséget adott Vaulnak, hogy a Void Dragont közvetlenül megtámadja. Itt véged ér az eldar legenda és nem sok ismert a harc kimeneteléről és csupán Horst inkvizítor verziójára támaszkodhatunk, miszerint a támadás elbukott. 

A nagy háború végén, a Dragon Warp pylonokat hozott létre
At the end of the great war, the Dragon created Warp Elfojtó Pilonokat hozott létre, és a necronok szétszórták őket a galaxis kulcsfontosságú pontjaira. Ezeknek a feladata volt, hogy megakadályozzák a warp és a valós világ közötti átjárást az “Vének” előtt és elzárják őket a pszichikus energiáiktól. Ám a tervet meghiúsították és a kivitelezése félbemaradt. Végezetül a necronok szilánkjaira történt a Void Dragont és bebörtönözték darabjait, midőn a Néma Király a C’tan ellen vezette a seregeit. 

Később, a 41. évezredben az Aroptek necron dinasztia megtámadta Silentiát, ami egy eldar világ volt, hogy visszaszerezhessenek egy darabot a Void Dragonból. Évekkel később azonban ereje elszabadult, és bár korábbi erejének töredékével ért fel, mégis iszonyú pusztítást végzett a dinasztiában, mígnem az Aroptekek Cryptekjeinek sikerült visszazárniuk hatalmát a szilánkba.
forrás: https://spikeybits.com/2016/07/how-the-emperor-imprisoned-a-god-lore.html