Warlord Titán

Az Imperial Knight megjelenések hetében foglalkozzunk egy kicsit a „nagyfiúkkal”. A mai lore cikkben a Warlord Titánokról lesz szó:

A legelterjedtebb az összes titán variáns közül, a Hadúr vagy Warlord Titán kiállta az idő próbáját, és ma is rendületlen ritkítja a xenok és árulók sorait.

A Warlord Battle Titán egy külön osztály a Birodalmi Titánok között. A legszámosabb valamennyi közül, hiszen az évek alatt milliókat építettek belőlük; tulajdonképpen a terve még az Impérium előtti időkre nyúlik vissza. A Warlord nem más, mint egy mozgó erődítmény, és egymagában képes egész seregek elpusztítására. Ellenfele csak egy hasonló kaliberű másik titán lehet, amiket például a Dark Mechanicus keltett életre, vagy amiket az Orkok és Eldárok készítettek. A Horus Eretnekség során több ezer ilyen harci gépezetet vetettek be mindkét oldalon.

A Warlord típusú a legelterjedtebb és sokoldalúbb mindközül, amiket a Collegia Titanica valaha csatarendbe állított; és csak egyetlen más hadigépezet előzi meg minden tekintetben, mégpedig az Emperor Class Titán. Néhány Warlord terve nem csak, hogy a Nagy Hadjáratig vezethető vissza, hanem még tovább egészen a Technológia Sötét Korába.

Élettartamuknak köszönhetően egész sokféle variánst építettek az idők során, volt, amelyiken leszállópályát helyeztek el, másokra ostrom lövegek kerültek, hogy az ellenséges épületeket és gyalogságot a földdel tegyék egyenlővé. Valamint ennek köszönhetően a Divisio Investigatus által kifejlesztett újdonságokat ezeken a gépezeteken ki tudták tesztelni.

Elsődleges szerepe a frontvonalak erősítése, ott ahol legsűrűbb a harc. Alapvető védelme a 6 rétegű Void Shield, ami megakadályozza a lövegek nagy részét abban, hogy egyáltalán elérjék magát a páncélzatát. Több mint öt tucat löveg egyszerre való bombázásának is ellen tudnak állni ezek az árnypajzsok. A pajzsok alatt méteres vastagságban adamantium páncél védi a titánt, ami további tetemes tűzerőt képes felfogni. A fegyverzetük is hasonló mértékben grandiózus, 4 elsődleges fegyverrendszerrel és több másodlagos üteggel is fel vannak szerelve. Ezek erejéről annyit, hogy képesek önmagukban egész városokat porig rombolni.

Egy Warlord típusú titán könnyedén veszi fel a harcot, egy Warhound Felderítő titánnal továbbá simán legyőzi a Reaver Harci titán típusúakat is, ha szemtől szemben mérkőznek meg. Egyetlen gyenge pontjuk van a Warlord titánoknak, mégpedig plazma reaktoruk, ami a hasuk környékén kapott helyet, így erős nehéztűz alá véve a kisebb páncélozottság miatt, eléggé sérülékeny. Ezért többnyire távolba ható fegyverekkel szerelik fel ezeket a monstrumokat.
https://spikeybits.com/2017/05/older-than-the-imperium-warlord-titan-lore.html