2 Woundos Vanguard Veteran? Damage 2 Heavy Bolter? 12″ Flamer?….. – Változások a 9. kiadásban

Egy ideje érdekes fotók és információk terjengtek a különböző 40k-s fórumokon. Sokan tölöttek fel fotókat a már kézhez kapott, újracsomagolt figurák összerakási útmutatója végén található szabályokról, melyeken érdekes újdonságokat lehetett felfedezni.

Ahogy minden egyes szivárgásnál, úgy itt is, a GW hamar lépett és egy Warhammer Community cikkben erősítette meg a pletykákat. Mi most itt is összeszedtük nektek, hogy milyen megújult fegyver profilokat ígér a jelenlegi kiadás.

A Heavy Bolter fegyverek innentől Damage 1 helyett Damage 2 értékkel bírnak.

Minden lángszóró lőtávja 8″-ről 12″-re nő. Nincs többé biztonságos roham bejelntés 9″-ről a flameres egységek ellen. 😉 (kivéve persze, ha már elhasználtad a körönként Overwatchot 😀 )

A Melta fegyverek innetől fele lőtávon belüli célpont ellen nem 2 D6-al dobnak Damage-et és kiválasztják a nagyobbat, hanem fixen +2 sebet kapnak a D6 mellé.

Minden Astartes kezében lévő Chainsword megkapja az Ap -1-et.

A tőltöltött plazmák csak nem módosított 1-es találati eredményre robbanak majd fel.

MINDEN TELJES JOGÚ ŰRGÁRDISTA, LEGYEN AZ LOJALISTA VAGY ERETNEK (VAGY A KETTŐ KÖZÖTT, LÁSD PL FALLEN) MEGKAPJA A 2W-OT, A TERMINATOROK PEDIG A 3W-OT!

A Space Marines seregek számára ezek az újdonságok hivatlosan az októberi új Codex-el lépnek majd életbe, de a többi Imperial és Chaos frakció is ekkor kapja majd meg FaQ képében.

A Xeno játékosok kissé szívhatják a fogukat, ugyanis ők is kapnak majd feltúrbózott fegyvereket, de csak a Codexükkel együtt. A cikk két új Necron példát hozott fel.

-Farkas