A Fekete Könyvtár

Ma pedig elkalandozunk oda, amiről kevesen hallottak és még annál is kevesebben tudják hol van, a Fekete Könyvtárba.

Az eldarok bukása után a mestervilágok jelentették az egyetlen esélyt ősi tudások fennmaradására. Ahogy ezek a világok egyre távolodtak, az egységes tudás darabjaira tört és volt ami a mestervilággal együtt a homályba is veszett. 

A Könyvtár az egyetlen forrása a tudásnak, amivelaz eldarok rendelkeznek a Káoszról. Cegorach (a Nevető Isten) alapította mindeddig ismeretlen okokból. 

A Fekete Könyvtár az eldar szóbeszéd alapján egy Mestervilág a Webwayben a Birodalom számára elérhetetlen távolságra. Benne találhatóak az eldarok által gyűjtött tudás kötetekbe és különböző írásokba rendezve a Warpról. Ezek az írások a Káoszt minden oldaláról leírják: veszélyeit, ígéreteit és borzalmait. Egy szinte áthatolhatatlan psy gát védi, amire az őrző írnokok vigyáznak és tartják fenn, akik a Bukás óta elemzik és másolják a Könyvtár tudását.

Nem csak az eldarok által a Káoszról gyűjtött tudását tartalmazza; minden más amit a káoszról szereztek, azt itt halmozzák fel, úgy, mint Magnus Könyvének a másolatát is. Pont annyira gyűjtőhelye ez a tudásnak, mellyel a Káosz elleni küzdelmet lehet felvenni, mint a hely, ami titkos és félelmetes tudást rejt azok elől, akik nem a megfelelő módon használnák fel.

Kilétét kevesen ismerik és még kevesebb azoknak a száma, aki bebocsátást kapnak. A Könyvtár lelke megvédi magát, kizárja a gyengéket és megronthatóakat. Csak azok előtt áll nyitva ajtaja, akik már legyőzték magukban a Káoszt.

forrás: http://spikeybits.com/2017/01/secrets-of-the-40k-webway-the-black-library-lore.html