A Goff klán

Orktóber van, jöjjön is egy kis napi lore az korábbi fókuszban szereplő Goff klánról.

Ők teszik ki az ork faj legnépesebb klánját, ami főleg Ghazghkull Thrakának és a folyton növekvő létszámú Waaaagh!jának köszönhető.
Egy Goff annak örül, ha fegyvere hangját hallja és nincs is mámorítóbb számára, mint mikor choppája mélyen az ellenfél mellkasába hatol. Minden lehetőséget megragadnak, hogy harcolhassanak, akár egymással is és ehhez elég egy csúnya nézés vagy gyorsan a másik orra alá dörgölt sértés és máris lendül az öklük. Ilyenkor mindenki félreteszi a dolgát és simán csatlakozik egy kis mókára. Ez a szokás jól jön a harcmezőn, mert gyakorlott közelharcosokként veszik fel a versenyt ellenfeleikkel, ha sikerül elég közel kerülniük hozzájuk.
A Goff bandák híresek arról, hogy hihetetlen mennyiségű ork gyalogost vonultatnak fel egy csatában. Elég egyetlen felhívás bármelyik warboss részéről és tömegével csatlakoznak hozzá a srácok, egy kis bunyó reményében. Mivel a közelharcot részesítik előnyben, jobbára gyalog vonulnak hadba, ugyanakkor nem vetik meg a Trukkokat sem, amikkel gyorsabban el tudnak jutni a harcok sűrűjébe. 
A Goff mobok több tucatnyi tagot számlálnak és a magját Boyzok csapatok alkotják, így amikor hadba vonulnak, csak úgy döng a talaj a páncélos lábuk alatt. Címerük a bikafej, mert rokonságot éreznek az erőszakos és vadállati énükkel. A szarvas sisakjuk is a klán agresszív természetét szimbolizálja és kiváló fegyver a kezükben, vagy akár fejjel az ellenfélnek nekirontva. Többnyire fekete göncöket öltenek magukra, mert úgy hiszik színesbe csak a nyúlbélák és a Madboyok öltöznek.
Néha dekorálják csak fegyvereiket, mert alapvetően távol áll tőlük az álcázás. Szerintük csak a gyengék harcolnak így, elbújva az ellenfél szeme elől. Alsóbbrendűnek tekintik a többi klánt, és Gork-adta jogként kezelik hatalmukat a többi Boyok felett. Ezért van, hogy a legtöbb warboss és nob a Goff klánból kerül ki.

forrás: https://spikeybits.com/2018/08/some-bad-tempered-gitz-ork-goff-clan-lore.html