A legkisebb Grot története

Jöjjön egy kis napi lore, még pedig a kis Grot története, akit egy félelmetes fémgépezet testébe zárnak. A grotok élete csupa kín és nyomorúság. Naphosszat csak a nagyobbak óhajait teljesítik, mégsem szereznek vele megbecsülést, így amikor egyikük előtt megnyílik az út, hogy Killa Kan váljon belőle, egyáltalán nem haboznak a választással. 
A Killa Kan nem más, mint egy nagy fém konténer, amit alapvetően dugattyús motorral működtetett lábak viszik a csatába. Ugyanakkor, mint minden ork technológia, ez is elég széles skálán változhat és rengeteg variációja ismert. Legtöbbször két fegyverrel látják el, az egyik vállára valami nehéz lőfegyvert szerelnek, míg a másikra egy fűrészt, vagy egyéb közelharci szúró-vágó-darabolót.

A Kanokat, a Deff Dreaddel ellentétben nem ork, csupán gretchin vezérli. Mondhatnánk, hogy a módszer hasonlatos ahhoz, ahogy egy space marine dreadnoughtba ültetik a pilótát, ám az orkoknál ez jóval primitívebb és véresebb. Az orkokkal ellentétben a gretchinek nem ódzkodnak a tudattól és lehetőségtől, hogy egy Killa Kanba zárva éljék le életüket. Új életüket többnyire azzal kezdik, hogy halálra tapossák készítőjüket, aki a fémdobozba zárta testüket percekkel azelőtt. Ugyanakkor a Killa Kan testének és erejének köszönhetően a gretchinek agresszivitása csak megtöbbszöröződik újjáéledésükkel.

Mégis mindazon tények tükrében, hogy több beültetési próbálkozás kudarcba fullad, hihetetlen fájdalommal társul a beavatkozás, rengeteg vérveszteséget okoz és, hogy élete végéig egy apró és szűk helyen kell elélnie az életét, a Killa Kanok gretchin pilótáinak akkora erőt és dicsőséget jelent, hogy teljesen megőrülnek érte.
Korábbi kínzóik ellen fűtött vérgőzös bosszú az mi leggyakrabban motiválja őket, és hogy elsőként erre használják újonnan megszerzett erejüket. Nem is csoda, hogy önként jelentkezőkből sosincs hiány és a kiválasztást leggyakrabban inkább már sorsolás útján döntik el. 
A kiválasztást és beépítést követően a legtöbbjük őrült gyilkolászásba kezd. Dühöngve üvöltöznek és kaszabolnak halomra mindent maguk körül, hogy korábbi elnyomójukon véren igazságot vegyenek.

forrás: https://spikeybits.com/…/a-new-level-of-power-ork-killa-kan…

jim