A Vadak Átka

Az Űrfarkasok rendház legvadabb tagjait vesszük szemügyre, akiket csak úgy ismernek a Wulfenek.


Őket nem a hold fénye változtatja át, hanem a beavatási szertartásuk, midőn az Űrfarkasok soraiba lépnek. Nézzük meg, hogy ez pontosan mit is jelent.


A Farkasok géncsírája egyedi, akár csak a többi rendházé, ám ők kifejezetten éles érzékeket, szaglást, hallást örököltek. Ugyanezen gének felelősek azonban adott esetben azért, hogy vérszomjas szörnyetegekké változtassák hordozóikat, amit csak a Wulfenek Átkaként emlegetnek a rend sorai között.


Az első veszély a beavatásra várók számára a végső rituálé folyamán jön el, amikor inniuk kell a Wulfenek Kupájából és magukba kell fogadniuk az első és legveszélyesebb részét a géncsírának, a Canis Helixet. A Helix drasztikus változtatásokra kényszeríti az avatásra várók testét mely nem csak, hogy rendkívül fájdalmas, de előfordul, hogy halálos is. Akik ezen túlesnek, visszatérnek az állatias énjükhöz és nyers, véres húsra éheznek általa.
Ezen rituálé – a Morkai Teszt – során, az avatásra váróknak vissza kell térniük Fangbe, a fenrisi vadonon keresztül, végig küzdve önnön testükkel, hogy legyőzze a Helix erejét. Akik elbuknak, azok örökre a vadonban maradnak és vadásszák majd a későbbi próbálkozókat. Akik viszont elérik a Fanget megkapják a géncsíra többi részét is, ami stabilizálja a Helix hatását és segít uralkodni rajta. Ugyanakkor sokan a beavatási szertartás után is, mikor már az Űrfarkasok rendjéhez tartoznak is vissza tudnak esni a bestiális énjükhöz nagy stressz hatására és ettől az átoktól sosem szabadulhatnak életük folyamán. 


A Farkas Papok dolga, hogy a csatákban ügyeljenek társaikra, emlékeztessék őket a veszélyre, és megóvják őket az Átoktól, mely elemésztené józanságukat.


A Wulfenek névadója egy fenrisi vezető, aki az első között fogadta el Leman Russ felajánlását, hogy űrgárdistává válhasson, ám titkos tervei és féltékenysége a géncsíra beültetése után vérszomjas szörnnyé változtatta. 
A 41. évezred vége felé a Farkasok legfőbb ellensége, az Ezer Ifjak megpróbáltak végrehajtani egy ősi rituálét, melyhez a rendtől ellopott ereklyét – Russ Lándzsáját – és több elesett farkas testvér géncsíráját is felhasználták. Ezekkel akart Madox, a rend varázslója megalkotni egy csillagközi mezőt, mely minden harcosukat Wulfenekké változtatta volna ám Ragnar Blackmane és harcosai véget vetettek ennek…

forrás: https://spikeybits.com/…/the-curse-of-the-feral-beast-wulfe…

jim