An’ggrath

Mai lore cikkem témája a legvadabb szolgái Khornenak, a Bloodthirsterek, közülük, a démoni isten kedvencéről, An’ggrathról!

An’ggrath a Koponya Trónus őre, Khorne legkedveltebb szolgája, a Bloodthirsterek Ura. Nevét még az Inkvizíción belüli Ordo Malleus tagok és a Grey Knightok is csak suttogva ejtik ki, mert a puszta említése rettegést kelt a Császár leghatalmasabb bajnokaiban is.Kho rne démonjai között An’ggrath a leghatalmasabb és leginkább megbecsült. Leghírhedtebb bajnoka, Skarbrand árulását követően, Khorne megteremtette ő ,hogy a háború és pusztítás megtestesülése legyen.

Habár minden tekintetben hatalmasabb, mint Skarbrand, kettejük rivalizálása hírhedt, ugyanakkor Khorne bajnokainak kinyílvánította,hogy soha nem küzdhetnek meg egymással.Nem sokkal a Horus Eretnekség előtt An’ggrath a Terror Szemében a Word Bearerek primarchájával, Lorgarral csapott össze, és hogy bizonyítsa a káosz iránti elkötelezettségét, Lorgar párbajban legyőzte őt.

Az elmúlt 10.000 évben, csupán két alkalommal idézték meg a warpból. Akik meg akarják idézni, azoknak előbb Khorne kegyét kell kiérdemelniük elkötelezettségükkel és vérszomjukkal. Csupán kevesek merik ezt megkockáztatni. Akik megpróbálják megidézni An’ggrathot, azok Khorne haragját vonatják magukra. Mindkét sikeres idézés borzasztó pusztítást végzett a Birodalomban. Világok váltak porrá lábai alatt mielőtt a Grey Knightok meg tudták fékezni tombolását.

A második idézés démontáncosok nevéhez köthető Vraks kampány idején, majd ismét a Szürke Lovagok győzték őt le Lord Hector Rex inkvizítor vezetésével, aki párbajban győzte le a démont Arias nevű kardjával.

forrás: https://spikeybits.com/2017/03/the-mightiest-bloodthirster-anggrath-the-unbound-lore.html