Aurelia Malys

Lady Aurelia Malys egy dark eldar archon, a Poisoned Tongue (Mérgezett nyelv) Kabalból. Lady Malys gőggel vezeti kabalját, mely hűen tükrözi személyiségét. Rendkívül intelligens valamint prekognitív emellett és sokszor Asdrubael Vectével vetekedett tudása. Jelenleg az egyik legbefolyásosabb archonnak számít Commorraghban és nem kizárt, hogy egyszer még Vect helyét is átveszi majd átlagon felüli előrelátásnak és hatalmas ambícióinak köszönhetően. 

Felemelkedése előtt ő is egy volt Vect társai közül, de már akkor kitűnt rendkívül magas intelligenciájával. Malys, Vect legmagasabb köreiig küzdötte fel magát, melyhez a Panacea Háborúk során mutatott tettei is nagyban hozzájárultak. Ám egy idő után, Vect ráunt Malys tevékenységére, mellyel bomlasztotta a belső körét és száműzte ennek következtében onnan. Malys és követői a webwayn keresztül elhagyták Commorraght. Ott több furcsa lénnyel is találkozott, melyek a webwayt lakták és egyikük párbajra hívta őt miután követőivel végzett, mely harc győztesének jutalma a másik fél, a vesztes szíve. 

Ezt a küzdelmet Malys nyerte és a lényből nem maradt más hátra, mint a kardja és a kristály szíve. Ezen karddal vájta ki saját szívét és tette a helyére a jutalmát. Úgy tartják ezt a harcot közvetve szervezte a Veiled Path névre hallgató harlequin társulat, hogy titokban misztikus kötést hozzanak létre Malys és Cegorach között. A harcot követően Malys visszatért Commorraghba. hogy bosszút álljon Vecten és elindulhasson ismét a felemelkedése útján.

A 37. évezredben a kabalját a Graeguson tanyázó és az ottani egységeit lemészároló orkok ellen vezette. Malys elfogott egy Nobot, és megfertőzte őt egy halálos vírussal mely befolyással volt az orkok reprodukciós körére. Ezt a biológiai fegyvert használta Malys, hogy hetekkel később kiirtsa a Graeguson állomásozó ork hordákat mind egy szálig.

A 41. évezredben Malys megtudja, hogy Vect a bakkai rajtaütés után az instabil Khaine Kapujá felé veszi az irányt. Félelmében, hogy Vect megnyitja a kapukat és ezzel démoni hordákat szabadítana el, Malys, a Poisoned Tongue archonja ként minden lehetséges eszközt mozgósít a Sötét Városban, hogy ezt megakadályozza. A terror Szemből áradó empirikus energiák ostromolják Commorraghát és döntenek romba átjárókat, alvilágokat… 

forrás: https://spikeybits.com/2018/04/the-queen-of-hearts-aurelia-malys-lore.html