Azrael

Azrael a Dark Angel rendház Legfőbb Nagymestere és egyik legtitokzatosabb figurája az amúgy is rendkívül titkolózó rendnek. Kimmeria vad világából sorozták be, de egyáltalán nem volt barbár, mint korábbi társai. Legismertebbek róla a Truan IX megtisztítása, a Faze V lázadás leverése valamint, hogy ő hordozza a Sötét Angyalok Rendjéneklobogóját. A lázadás leverését követő évtizedekben eltűnt sokak szeme elől, ám miután visszatért a Deathwing soraiba állt, a 3. század kapitánya lett majd a későbbiekben a Deathwingek Mesterévé nevezték ki. Ezután vezette seregeit a démoni erők által megszállt sephlagmi kormányzó ellen, majd rendelt el Exterminatust végül a bolygó ellen. A győzelem után a Vendetta kampányban is kiemelkedő szerepet játszott és ért el sikereket.

Karizmatikus és energikus vezető, aki mindenkit inspirált, ha mellettük harcolt. Midőn a korábbi nagymester, Naberius meghalt, Rhamiel árulását követően, Ezekiel mellett harcolt, hogy legyőzzék a Night Lordsok démon hercegét, Gendor Skraivokot. A csata után rögtön előléptették és megkapta a Titkok hordozója címet, és a Belső Kör élére került. Nem csak, hogy ő vezeti csatába a Dark Angeleket, de foglalkozik a bukottak üldözésével és a rend legféltettebb titkainak őrzésével is, mely tudásnak többségét csupán ő és a korábbi nagymesterek birtokolják. 

A 41. évezred vége felé Cypher feladta magát Azraelnek és nem csak azt árulta el, hogy a Sziklai mélyén rejtőzik Tuchulcha, egy időtorzító eszköz, hanem, hogy Astelan és Typhus hasonló szerkezetek nyomában van. Az Őrzők beavatkozása után Azrael megegyezik Cypherrel, hogy együtt felkutatják mind a 3 ilyen eszközt és egy Warp törést hoznak létre Caliban felett. 
Ugyanakkor a Bukottak megpróbálnak átkelni az átjárón, hogy megváltoztassák a történelmet, Azrael megparancsolja Tuchulchának, hogy mindenkit térítsen el a töréstől, és szórja szét őket az időben. 
Az Őrzők nem mások, mint köpenyes, csendes figurák a Sziklán, a legnagyobb erőd kolostoron a galaxisban, mely a Dark Angel Rendnek ad otthont. Vigyázzák primarkájuk végtelen álmát, és a Lion El’Jonson testét rejtő termet mélyen a Szikla belsejében. Szinte egyediek a világon, mert puszta közelségükkel kizárják a warpban rejtőző lényeket, és erejük majdnem megközelíti a Pariahkét, akik teljesen ki tudják zárni maguk körül a warpot. 
Miután a Titkok Őrzőjévé nyert beavatást, megkapta az ősi tradicionális fegyvereiket, a mesterien megmunkált Titkok Kardját, egy gyönyörű Erőpáncélt, ami a Védelmező nevet viselte, egy kombi plazma fegyvert – a Lion Haragját – valamint a Lion Sisakot. A Sisakot egy ismeretlen entitás hordozza, mely feltehetőleg egy Őrző, de feltétlen lojalitás köti mesteréhez. Vraks ostroma során a személyes járműve egy land raider prometheus volt, mely az Angelis Imperator nevet kapta. 

forrás: https://spikeybits.com/2017/12/azrael-dark-angels-supreme-grand-master-lore.html