Beszámoló a 2017.03.05-i Gép-ház versenyről

Előre bocsájtom, hogy én nem vagyok annyira a versenyzés híve, nálunk elsősorban Jim a kompetitív játékos, én jobb szeretem a fluffy meccseket. De mindenképp el akartam jönni, egyrészt mert valahol mindig élmény új arcokkal és változatos seregekkel játszani, másrészt pedig, természetesen, hogy képviseljük a Híradót egy Wargame eseményen. Miután kiírták a seregek listáját már a vesztesek beletörődött nyugalmával indultunk.

:-DSzinte minden alkalommal kijöttek azok a Warlord Traitek és Psy képességek amiket akartam, de ezeken túl rettenetes volt a kockajárásom. Ha nem lettek volna az egységeim ilyen szívósak, hála a folyamatos buffolt FNP-nek, lehet már jóval előbb kikaptam volna. A Formációk bónuszait se nagyon tudtam kihasználni és számos taktikai hibát vétettem, amire nem igazán van mentség.

További nyilvánvaló tanulság, hogy versenyen a mozgékonyság mindennél fontosabb, mindegy milyen sereged van, motorosokat kell használni nagyrészt, de a sok Warp Charge pont is közel ennyire lényeges.1. Küldetés: Hammer and Anvil deployment, az asztal 6 négyzetre felosztott területeit kellett a játék végén birtokolni. Jetbike spamm Eldar ellen természetesen ez esélytelen volt. Lövöldözni nagyon nem tudtunk egymásra érdemben, hála az asztal közepét kitakaró hatalmas impossible, no line of sight épületnek. Ellenfelem, meglehetősen óvatosan taktikázott, míg én szépen sorban elkezdtem a hátul álló egységeit szétbontani a Drop pod-os Sternguard+Libra osztagokkal, de a lényeget a 2+ cover és a távolság miatt nem tudtam érdemben támadni. Végül aztán csak átért a D-flameres Wraithguardokat szállító skimmerrel és le is fújták 2 tankomat, de aztán a 2. Vindicator és az érkező gravos osztag rögtön eltakarította őket. Az előretolt, meglehetősen szívós egységeim lassan elkezdtek fogyatkozni az irdatlan sok lövés következtében. De kill pointok szempontjából elég szoros volt a meccs, végül egy utolsó sorozat Kraken lőszer-es sortűzzel le tudtam szedni az egyik magányos terület foglaló jetbike karakterét, de a mozgékonyságának köszönhetően több területet uralt mint én, ezért a végeredmény az lett, hogy 13-7 oda.2. Küldetés: Dawn of War deployment, 3-3 objektíva volt a saját területeinken, melyekből körönként random 1-1 nem ért pontot, de a többi mindkettőnknél folyamatosan termelte a pontokat. Egy tipikus Ravenwing Dark Angel sereget kaptam ellenfélnek, viszont meglepő módon ez volt a legkellemesebb meccsem aznap. Egy az ellenfél térfelébe lógó középső romon kívül szinte üres volt a terep, bujkálni nagyon nem lehetett, ráadásul a Nightfight-nak köszönhetően ez az ellenfelem is 2+ és újradobható Jink-el mentette az első kört miközben, azon kaptam magam, hogy teljesen az arcomba ért már akkor. Tovább rontotta a helyzetet, hogy azzal kezdtem a lövési fázist, hogy egy fél osztagomat kinyírtam egy elszóródott lövés következtében

Rosszul taktikáztam, és nem a megfelelő Podokat raktam a megfelelő helyekre. Miközben az objektívák felváltva adták nekünk a pontokat, igen lassan tudtunk csak kárt tenni egymásban. Számomra a meccs legjobb momentumai azok voltak, amikor a combi-flameres osztag vagy 15 sebet kiosztott egy mocis osztagra, akik aztán a páncélmentőt már nem dobták olyan serényen, mint az újradobható jinket. Egy másik volt a 3 vagy 4 körön át verekedő Libra vs. Chaplain, illetve a nap hőse természetesen újra a Techmarine volt aki rendre jól teljesít. Ezúttal 3 motoros osztagot, és egy Librát kötött be közelharcban körökön át, miközben sorra leverte az összes karaktert, a Warlordot meg az egyik osztag motort is. Végül aztán összesítettben egy kevéssel több pontom volt a kill-nek hála, de az eredmény 10-10 lett.3. Küldetés: Vanguard Deployment, 1 objektíva a felező vonalon középen és 1-1 hordozható nálunk. Ellenfelem lényegében White Scars motor spamm-ból és a masszív blastos Vindicator squadron-ból állt. Nagyon szépen fel is állt a vonalra, érdemi fedezék nélkül és kivételesen én is kezdtem, de az a minimális szerencsém ami volt, itt végleg elfogyott. Megérkeztem a meltásokkal a Vindikkel szemben, nem volt fontos, hogy hátba tudjam lőni őket, és tudtam elég, ha legalább 1-nek Shaken-t tudok okozni, de potenciálisan robbanthattam is mind a 3-at. Csakhogy Divination-ből nem jött ki a twin-link, és ilyen csodásakat dobtam találatra az összes meltával: 1-1-2-1-2 Ebben a pillanatban fogtam fel, hogy buktam a meccset

innentől csak folyamatosan szorultam vissza, míg végül majdnem wipe-oltak az utolsó kör végére. Azokat az egységeket, amiket a múltkor különösebb gond nélkül szétszedtem, most körökön át sem sikerült, 20-0 oda.

– Thorius