Blackstone Fortress

Sokan várják már a közelgő Blackstone Fortress társast, de vajon mi is tulajdonképpen egy Blackstone Erőd?! Jöhet egy kis lore?

A Blackstone Erődök hatalmas idegen eredetű űrhajók, melyeket a Birodalom flottatámaszpontokként használt, majd később pusztító fegyverekké váltak a Káosz kezében.

Ezeket az Erődöket Abaddon távolról irányíthatta, a Sötétség Keze és az Éj Szeme idegen eredetű ereklyék segítségével. Ha aktiválták őket, képesek voltak a valós és warpteret elválasztó gátakon átlépni, és tiszta immatériumot lövellve megsemmisíteni bármit, ami sugaruk útjába került. Képesek voltak továbbá összekötni erőiket, ezzel is növelve a pusztítást, mit okozhattak. Abaddon demonstrálta is két hajó egyesített végzetes erejét, melyekkel megsemmisítette a Fularis II-őt, valamint egy további Erőd bevonásával szupernovát csinált a Tarantis Csillagból.
Abaddon a 40. évezredben hallott először az erődökről, midőn Zaraphiston látomásai egy Eldar világba kalauzolták ahol egy ősi próféciában olvasott létezésükről.

Hat Blackstone Erődöt fedezett fel az Impérium a Gothic Szektorben a 33. évezred hajnalán. Kezdetben úgy gondolták, hogy több tízezer évesek is lehetnek, ám megfelelő tudással valós keletkezésükről nem rendelkezik senki sem. Az Erődökben nagyjából csak a fő energiacellák működtek akkor. Később az Adeptus Mechanicus állította helyre a fegyverzet működéséhez szükséges energiaforrásokat, melyek messze felülmúlták a Birodalom bármely űrhajójának tűzerejét. Továbbá kibővítették több hangárral, hogy a kisebb hajókat is el tudják látni és ezzel a Gothic Szektor Flottájának fő támaszpontjává vált.

A Szektor legnagyobb csatáit Abaddon Fekete Hadjárata alatt élte át, melyben megpróbálták a Káosz erői elfoglalni és aktiválni mind a hat Erődöt. Hármat sikeresen elfoglaltak, mielőtt az Impérium és az Eldarok közösen legyőzték hadaikat. A Birodalmi Flotta és a Megváltás Angyalai megpróbáltak visszafoglalni egyet belőlük, de az megsemmisítette önmagát a másik három, még az Impérium kezében lévővel egyetemben. A fennmaradó kettővel Abaddon visszatért a Terror Szemébe.

Ezek 800 évvel később visszatértek Typhus oldalán, a 13. Fekete Hadjárat során. Szétváltak és egyikük Cadiát, míg a másik Kasr Partoxot vette célba. Az Örökkévalóság Forrása, az Erőd, mely Cadia ellen vonult majdnem megsemmisítette a bolygót, mielőtt a Phalanx megállította volna. Később azonban Abaddon az Erőd törmelékét Cadia ellen irányította, amí végül elpusztította a bolygót.

forrás: http://wh40k.lexicanum.com/wiki/Blackstone_Fortress
#blackstonefortress #abaddon #napilore #blackcrusade #battlefleetgothic
jim