Eternal Dungeon – Wargame/Szerepjáték nap

A Pécsi Gamer Egyesület (PGE) és a Pécsi Szerepjátékos és Wargamer közösség (PSZWK) közös munkája nyomán egyedülálló módon Pécsett először volt lehetőség megismerni és kipróbálni az ismert Szerepjátékokat és Wargameket! Az eseményre mi is meghívást kaptunk, melynek keretében egy festőworkshopot tartottunk, de ne rohanjunk ennyire előre!

Amikor először értesültem az eseményről egy kisebb baráti összejövetelt vizionáltam és nem számítottam arra, hogy egy nagyjából 80 fős rendezvény kellős közepébe cseppenek, ahol a végén 15 fő környékén volt a festőworkshopon részt vettek száma.

Habár úgy volt, hogy szombaton Farkassal ketten megyünk, ám hozzá nem volt kegyes a Gépszellem a múlt héten, így egyedül vágtam neki az M6-osnak. Kellemes út volt, Bonyhád után szépek az alagutak, de azért jól jött volna egy útitárs, akivel végig lehet dumálni a hobbiról az időt. A szervezésről annyit, hogy profi volt az elejétől fogva, kaptam szállást és bejártunk 1-2 pubot Bálinttal, amikor is szembejött velünk a Bazár és a pulled pork.

Másnap korán kezdtünk, és összeszedtünk mindenféle plusz dolgot, lámpát, festett display figurákat, gaming matot és célbavettük a helyszínt a Maláta Bisztrót. Kiváló választás volt a helyszín, a kellemes időben a teraszos helyek teltek be elsőnek. Szellősen rendezett, jól megvilágított helységek voltak a benti részen is. A pizza isteni volt, bár vagy fél 1 lett, mire ráébredtem, hogy amúgy nem reggeliztem és az esemény annyira pörgött, hogy csak akkor tűnt fel.

Az eseményen végül helyet kaptak a kártyások, a szerepjátékosok, a wargamesek, és a festős workshop mellett egy elég kemény tombola lootot is összehoztak a szervezők!

A többi asztal kapcsán nem tudok részletesen nyilatkozni, mivel egyedül vittem a festést, és szerencsére nagy volt az érdeklődés. A wargameseknél menő asztalokon igényesen festett figurák, valamint az rpg-séknél rengeteg kiegészítő kapott helyet, így összességében látszott, hogy nem ma kezdte senki itt a hobbit. A hangulat kiváló volt, sok játék lement a háttérben, talán egy 2 asztalos fantasy is, de mindenre nem esküszöm meg, mert csak futtában csodáltam az asztalokat.

A festésről annyit, hogy a D&D festőszettjét vittem és a szokásos space marine vs. stormcast figurákból lehetett válogatni. Volt, aki persze hozott saját figurát, festéket és csak becsatlakozott a csapattal festeni. A nap felénél már 2 szettnyi festőskészlet volt bontva, mert 2 asztalon ment egyszerre több, mint 10 fővel a workshop és váltogatták is a helyeket az emberek. Mindenki odatette magát, és szép munkák készültek a nap során, akinek pedig tudtam, segítettem néhány tippel, trükkel.

Volt segítőnk is, Zserbó.

Ebéd után már mindenki végzett az összerakással, alapozással, és nekiálltak hatalmas elánnal festeni. Itt gondoltam, ha már a festős készlethez tartozik egy Medvedisznóember, ja nem, egy Bagolymedve figura, mi lenne ha közben én is festegetnék. Előny volt, hogy igazából össze is volt eleve rakva, vagy így voltöntve, ezt nem tudtam eldönteni. Mindenesetre kapott egy kis citadel grey seer alapozó szelet és már álltam is neki. Itt jegyezném meg, hogy érdekes volt eleve palettával és cseppentős tégellyel dolgozni, mert én az évek során hozzászoktam a citadel pothoz és az abból való festéshez (tudom, tudom, HERESY 😀 ), de mivel semmi saját cuccot nem hoztam, így azzal főztem amim volt. (Köszönöm a Tuannak ezúton, hogy a klubos festős dolgaikat kölcsönözték számomra erre az eseményre. ) Alapjáraton sokkal hígabbnak éreztem ezeket a festékeket, sőt az arany, ezüst, bronz kifejezetten túl híg is volt. Pedig felráztuk. De komolyan…

A nap vége fele Bálint összerakott egy marinet, hogy mi lenne, ha még az is beleférne a napba, örülne egy ultramarine-nak. Rendicsek, valamit gyorsan összedobok. Bálintról annyit, hogy kevésbé van benne a hobbi sűrűjében, de azért tudta, hogy az ultramarine színe a kék. Amikor elkezdtem világoskékkel drybrusholni a figurát már láttam az aggodalmat a szemében, és tudtam imádni fogja, amikor nekikezdek a fehérrel is drybrusholni még egy réteget. Zseniális volt az arca, látni kellett volna, de amikor a figura megkapta a jól megérdemelt drakenhof nightshade fürdőt, akkor a dolgot immár a megfelelő mederben sodródtak az ő szemével is. 🙂 Ezúton köszi a vendéglátást és a korianderes sört! 🙂

Következett a tombola, de nem tudtam részt venni rajta, mivel itt hajráztam a 2 figurám kifestésével. Azt tudom,hogy a Pariah Nexus sorsolásánál volt a legnagyobb hangzavar. 😀

Eljött a nap vége. Kevés emberrel tudtam beszélni a többi asztalnál, de remélem lesz folytatása az eseménynek és akkor pótolhatom majd! A festett bagolyszörnyizét is odaadtuk ajándékba és ahogy láttam mindenki jól érezte magát.

Még egyszer köszönöm a meghívást, fantasztikus élmény volt és azoknak főleg köszönöm, akik részt vettek a festős workshopon! Nagyok voltatok! Találkozzunk a következőn!

jim