ExtermiCon beszámoló

Üdvözlet Kedves Olvasók!

A tegnapi napon, október 06-án vasárnap lezajlott az Exterminatus Híradó első, teljesen független rendezésű rendezvénye, az ExtermiCon. A helyszín a Csokonai Kulturális Központ nagytermében kapott helyet, a program pedig előregisztrációs szabad játék lehetőség volt Warhammer 40.000, Age of Sigmar és Warcry rendszerekben. Ezek mellett volt lehetőség kipróbálni a Kill Team és Aeronautica Imperialis játékokat és egy kis prezentációt kapni a Conquest: The Last Argument of Kings-ről. Továbbá a Tuan Kiadó is jelen volt, hatalmas készlettel és kedvezményekkel is.

Nagyon vártuk ezt a napot, hiszen ez volt az a rendezvény, amit igazán a magunkénak tudhattunk. Számtalanszor bemutatóztunk már a Tuan Kiadó és a Négykapu Társaság Egyesület oldalán a MondoCon, PlayIT vagy FantasyExpo rendezvényeken vagy épp terjesztettük a wargame igét Budapest különböző klubjaiban és hobbi rendezvényein. Márciusban fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy dobjuk be mi is a közösbe a magunk 10 Forintját és csináljunk egy saját, nagy eseményt. Az elképzelés és a dátum hamar meglett, elkezdtünk tárgyalni a Csokonaival és összeállítani, hogy milyen programokat szeretnénk a Con-ra (a végleges név például majdnem az utolsó pillanatig nem volt meg).

Út közben viszont többször elbizonytalanodtunk, hogy vajon tényleg akarjuk-e a dolgot, vajon eljön-e majd valaki, stb. Sajnos emiatt az utolsó pillanatig húztuk a bejelentést. Mi attól féltünk hogy a szűkös jelentkezési idő miatt nem jön majd el senki, ehhez képest viszont délelőtt 5 asztalon volt 40k, 2 asztalon Age of Sigmar, 1 aszalon Warcry és 1 asztalon Blackstone Fortress. Az első játékok után pedig jött a második etap, ahol újra 5 asztalon volt 40k és 4 asztalon Age of Sigmar. Ahhoz képest, hogy ez nem verseny volt, hanem szimpla játékok, tehát semmi győzelmi trófea nem volt, (bár kiosztottunk egy 10.000 Ft-os Tuan utalványt a rendezők által megszavazott legszebb seregnek, és ez nagyon nem volt könnyű döntés) ahhoz képest szerintünk sokan eljöttek. A játékosok helyszíni visszajelzése nagyon jó volt, bár még azon kérdésre, hogy lesz-e még ilyen, nem tudunk válaszolni. A kedv szerintem megvan a mi részünkről, de sok dolgot át kell gondolnunk, hogy miként lehetne az ExtermiCon még jobb és még több játékos számára vonzó. Ha így lesz, mindenképpen jelentkezünk!

Továbbá szeretnénk azt is elmondani, hogy nem ez volt az utolsó wargame szereplésünk a Csokonaiban, hiszen innentől fogva minden hétfőn, este 5-8 között wargame klubot biztosítunk majd a helyszínen. Erről bővebben is beszámolunk majd hamarosan.

Ezúton is köszönjük a Csokonai Kulturális Központnak a támogatást, Farkas Gergelynek (For the Greater Kill Team Youtube csatorna) a Kill Team bemutatót, a terepeket és a mat szőnyegeket pedig a Tuan Kiadónak, a Barcraft – Nyugatinak és az Age of Murderfucknak!

A Fluff legyen veletek!

Techpriest igazoltan volt távol,m szóval sajnos nem teljes a csoportkép…