Freebooterz

Freebooterz

A Freebooter egy ork – ritkább esetben egy Gretchin, aki otthagyta a klánját (akár azért, mertszáműzték, vagy önszántából tért erre az útra) és a kalózok, zsoldosok életét választotta.

Egy ilyen zsoldos csapat összetétele nagyban függ attól, hogy a tagjai története mikor fonódott egymásba, vagy, hogy honnan származnak. Többen más bandák martalékából verbuválódott, másik ebbe az életbe menekültek korábbi társaik, vagy ellenségeik elől. A csapat tagja végleg elhagyják korábbi klánjukat és feltűnő, színes ruhákba öltöznek, fül- és orrkarikát tesznek fel, széles karimájú kalapot viselnek és több flaska gombarumot is hordanak maguknál. Mivel többnyire ezek a bandák nem rendelkeznek Painboyokkal, vagy Mekboyokkal, ezért a sérüléseiket elég felületesen kezelik többnyire. Igazából ennek köszönhetően van közöttük, akik félszeműek, fa lábat hordanak, vagy kampós kézzel élik tovább életüket. Általában minden ilyen banda élény egy kapitány áll, akik jóval erőszakosabbak és keményebbek, mint a társaik.

A Freebooter bandák közös jele a Halálfejes Ork – egy ork koponya és hozzá keresztbetett lábszárcsontok.

A kapitányok

A kapitányok állnak a Freeboter csapatok élén. Rendkívül agresszív és szívós orkok, akik lobbanékonyak is egyben, akik sokszor azzal érdemlik ki a társaik végtelen hűségét, hogy időről időre megölik a csapaton belüli ellenfeleiket, akik veszélyeztethetnék a vezetői pozícióikat. Vannak azonban kivételek, van úgy, hogy egy gretchin is kapitánnyá válhat, akik közül a legismertebb Skumbo.

A leghíresebb kapitányok

Badrukk Kapitány a valaha élt talán leghíresebb ork freebooter. Ő vezeti a Flash Gitz-eket, akik nem egy Warboss oldalán harcoltak már a legnagyobb csatákban. Badrukk, a Bad Moon klán tagja volt, és ork mércével mérve kiváló stratéga, aki bármelyik warboss számára kiváló tanácsokat ad, ha azok képesek őt megfizetni. A legnehezebb és legfélelmetesebb esetekben kérik a segítségét és sikerei mellett gazdagságának az oka, hogy nem egyszer megbízóit is képes kizsákmányolni majd minden jel nélkül eltűnni a javakkal híres repülőjén, a Kill Krooza da Blacktoofon. Zsoldosai rendkívül jól fel vannak szerelve, ami nem csak Badrukk vagyonának, hanem a warlordok ajándékainak is köszönhető, mellyel azok háláikat fejezték ki egy-egy sikeres küldetést követően. A bandában mind közül Badrukk a legextravagánsabb, arany páncélban, hatalmas kalapban forgatja a harcmezőn hírhedt puskáját, a Da Rippát.

Rezgil Toofrippa is egy ork freebooter kapitány, aki a Toofrippa’s Krew élén áll. Mérhetetlen arroganciája végett még a Flash Gitzek körében is ismerik. Ugyanakkor ez nem ok nélküli, mert bárhol is fizettek a szolgálatukért, ott nem marad más a nyomukban csak vér és törött csontok.

forrás: https://wh40k.lexicanum.com/wiki/Freebooter