I. Terepasztalos Találkozó – beszámoló

Eltelt egy nap a szombaton Füzesabonyban megrendezett Terepasztalos Találkozó óta, és megpróbálom most összefoglalni mindazt, ami lezajlott!

Első körben szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, hogy az elmúlt másfél hónapban mindkét nyereményjátékunkon rengetegen indultatok, ami ugye azt is jelentette, hogy éppen festettetek, konvertáltatok vagy éppen játszottatok valamilyen wargame-mel, hiszen így lehetett rájuk nevezni. Gratulálunk a nyerteseknek és idén legalább egyszer még találkozunk…Szeretnénk gratulálni az első Scatter War győztesnek is, hiszen sokan odajöttek játszani hozzánk felszerelkezve a 8. kiadás óta kukázott szóródás kockájukkal, de csak egy kerülhetett ki győztesen! Érdemes lesz figyelni a bemutatós eseményeinket, mert innentől igyekszünk mindegyiken legalább egyszer megrendezni ezt az epikus csatát!

Visszakanyarodva az esemény fonalához, nagyon hálásak vagyunk a szervezőknek, hogy megrendeztek egy ilyen eseményt, és meghívást is kaptunk rá. A The Council of Gamers óta az a véleményen erősödött, hogy a hobbit a játékosok és a közösség is nagyban előre tudja mozdítani. Nem kell várni másokra, és igenis lehet rendezni nagyobb wargame eseményt vidéken is. A TCoG-n nekem ezzel kapcsolatban egy dolog ragadt meg nagyon, amit ha jól emlékszem a történelmi játékokkal foglalkozó kolléga vetett fel, hogy a hazai közösség nagyobb eseménye, egy kiállítás nem feltétlen kell, hogy a fővárosban legyen. Ha a szervezés összeáll és elindul egy folyamat, akkor úgy érzem ez a Találkozó nem az utolsó volt a sorban és nem csak azért, mert a nevében feltüntették az I-est.

Szép sorban nézzük is mit kaptak a látogatók a Találkozótól. A belépést követően a büfépult fogadott mindenkit, ahol folyamatosan töltötték a készleteket, ami pozitívum és elég jó árban is lehetett kapni mindent. Ha túljutottunk a hadtápvonalon, akkor egy kisebb terem, valamint a tornaterem fogadott minket. A kisterem témája a Pamacs Puli festőverseny, a Mad Mek Shop és a speedpaint versenyek voltak. Rengeteg szép és egyedi figura kapott itt helyet és a holnapi nap folyamán ki is fog derülni, hogy ki nyerte meg a konvertálós trófeát, és ő kerül majd a reggeli konverziós sarkunkba. A speedpaint versenyre is több nevezés érkezett, lelkes indulókból, ahogy láttam egyik megrendezett kategóriában sem volt hiány! A kreatív szoba látnivalói után jött az esemény nagyobb lélegzetvételű része, a nagyterem.

Elsőnek az ember rögtön a loot goblinok fellegvárába, a bitz börzébe csöppent. Senki nem jött be nyíl egyenesen a bemutatókhoz, amíg át nem böngészte az asztalokon kiállított finomságokat. Itt mindenki találhatott kedvére valót a legapróbb bitzeken át egészen a kereten várakozó Imperial Knightokig. Ha valaki itt végzett – miután persze két kört ment a börzén, nehogy figyelmen kívül hagyjon valamit – a terem központja felé vette az irányt, ahol közel 20 asztalon csöppenhetett bele a Viking Saga, Alien vs. Predator, Age of Sigmar, Warmachine, 40K és még sok más wargame világába.

A nap folyamán én nem igazán láttam olyan asztalt, ahol lazsálás lett volna, mindenhol pörögtek a kockák és lelkes játékosok váltották egymást. A mi asztalunknál is többen megfordultak, rengeteg fiatal gyerek lőtte szitává az Imperial Knightunkat, vagy éppen darált be egy osztag terminátort. Ugyanakkor volt olyan is, aki a frissen szerzett loottal kelt birokra Skarbranddal, hogy még aznap felavassa, mikor megszerezte. Nagyon sokat beszélgettünk és nekem a nap végére el is ment a hangom nagyjából, de jó volt ennyi vidám és lelkes érdeklődővel beszélni!

Napközben, ha pedig valaki igazán nagy fogásra pályázott, azoknak a bemutatózókon túl a Főnixcsarnok és a Tesseria pultjai voltak a kiemelt célpontok. A szokásos start collecting és blister dobozok között olyan finomságok is horogra akadtak, mint például a hazai utolsó doboz Lángfőnix! Összességében, ha értékelnem kell az eseményt, akkor bőven a várakozások felett teljesített és köszönjük a meghívást, valamint gratulálunk a szervezőknek!

Jim

további fényképek a rendezőktől: https://drive.google.com/drive/folders/1KLy72K90eEHQ8sc1Jw-zmRekrYGTD6Ry