Indul a Shadespire Liga 2. szezonja!

A liga felépítése

– A liga több szezonból, egy szezon pedig több fordulóból áll.

– A fordulók száma a játékosok számától függ de nagy valószínűséggel 3-5 fordulóra lehet számítani.

A pakli összeállítása:

– A paklit a Shadespire szabályok szerint kell összeállítani azaz 12 objekíva lap az objektÍva pakliban, power pakli maximáis lapszáma nem meghatározott (minimum 20), ploy lapokból nem lehet több mint 50% valamint csak a használt warband és univerzális lapok használhatóak úgy a power mint az objektíva pakliban.

– Játék előtt engedélyezett egymás paklijának lellenőrzése (ploy-upgrade arány és a 12 objektíva lap) de ez nem kötelező!

A játék menete

– A nevezés a szokásos módon zajlik: játékos és a warband fantázia nevét, típusát szükséges elküldeni a shadespireliga@gmail.com email címre. Jelentkezni 2018.06.31 éjfélig lehet. A jelentkezés lezárása után egy svájci rendszerű versenyt indítunk el. Pontozásról lejjebb.

– Az első forduló párosításait véletlenszerűen sorsoljuk ki. Ezek után a játékosok kötelezettsége felvenni ellenfelükkel a kapcsolatot és lejátszani a meccseket egy megbeszélt helyen. Ez lehet HammerTime Cafe, Barcraft, stb. Kinek mi a törzshelye/hol van aktív tagsága vagy mit tud megoldani. – A meccsek a Shadespire matched play szabályai szerint két győzelemig tartanak (best of three), időkorlát nincs. Ha az első vagy a második játék döntetlen lett, le kell játszani a harmadik meccset is.

– Fontos, hogy bíró nincs, bízunk a fair playben. A játék közben felmerülő kérdések megválaszolására a legutóbbi FAQ (verzió 1.3 a jelenlegi) a mérvadó valamint létrehozunk egy Facebook messenger csoportot is melybe minden játékos bekerül. Megpróbálhatjuk egymást segíteni. Ugyanakkor ha megoldható a játékosok megpróbálhatják úgy leszervezni meccseiket, hogy ha lehetséges egyszerre két meccs fusson ugyanazon a helyen így akár rögtön egymást is segíthetik.

– A Beta szabály érvényben van (a relic upgrade 2 glory elköltésébe kerül).- A lejátszott mérkőzések után a játékosok lejelentik a végeredményt megszerzett glory pontokkal együtt (mind a győztes és vesztes).
Úgy a paklik mint a szezoneredmények elérhetőek lesznek minden nevező számára.

Pontozás

– Minden győzelem 3 pontot ér, tehát egy szezonban a maximálisan szerezhető pontszám 15 (5 forduló esetén). Abban az esetben ha a mérkőzés döntetlenre áll a játékosok egy „utolsó vérig” küzdelmet indítanak mely során sem objektíva sem power lapok nem játszhatóak ki. A két csapat egymásnak feszül és az nyer aki leszedi az ellenfél utolsó harcosát is. Példa: A játékos megnyeri az első meccset, B a másodikat és a harmadik döntetlen. Ez esetben meg kell számolni a három meccs alatt szerzett glory pontok számát. Ha így sincs nyertes kezdetét veheti a harc utolsó vérig.

– Amennyiben a játékosok nem tudják lejátszani a meccsüket két lehetőség áll fenn:
1. A vétkes, aki nem tud elmenni játszani: az első alkalommal nem jár szankció, a második alkalommal kizárjuk a ligából. Aki így ellenfél nélkül marad, automatikusan 3 pontot és 20 glory pontot.
2. A játékosok nem jutnak dűlőre sem helyszín sem időpont tekintetében és az adott idő alatt nem tudják lejátszani a meccset, mindkét fél automatikusan veszít és 0 pont kerül jóváírásra.

– A végső sorrendben figyelembe vesszük a win/lose arányt. Aki kevesebb meccsből tudja hozni játékot, az előrébb fog végezni azonos pontszám esetén.

Warband csere

Lehetőség van egyszeri alkalommal warband cserére. Még az új ellenfél kisorsolása előtt be kell jelenteni a csoportos chat-ben, jelezni kell a liga bírójának, aki a közös játékos sheeten átvezeti a változást. A játékos neve új színt kap a táblázatban, jelezve, hogy ő már váltott és a warbandje már nem változhat.

Nevezés és díjazás

– Egy szezonra a nevezési díj 1500 ft. Ezt aki szeretné el is utalhatja netbankon keresztül, ez esetben jelentkezésnél kérjen bankszámlaszámot vagy akár átadhatja személyesen is a szervezőknek a szezon során.

FONTOS! A szervezők minden befolyt összeget visszaosztanak a nyerteseknek vagy tárgyi nyeremények vagy pedig pénz formájában. Az esemény nem profitorientált, ez a kezdeményezés a közösség javát hivatott szolgálni és összehozni minnél több Shadespire játékost.
Mi a részünkről, csak az adminisztrációt végezzük, hellyel a különböző klubok szolgálnak ezért a kedvességért cserébe pedig amit tehetünk az az, hogy legalább fogyasztunk az adott helyen. De ezzel gondolom nem mondtunk újat J-

Díjazás (legalább 12 fő esetén):

1. -2. hely: Pénznyeremény, amit a HTC-ben levásárolhatsz, Warband Alter Art (SCE, GR), 12 db promo lap
3. -4. hely: Warband Alter Art (SCE, GR), 12 db promo lap
5. hely: 12 db promo lap
6-12. hely: 10 db promo lap
13.- hely: 6 promo lap