Kik is valójában a Rogue Traderek?

Jöjjön egy kis lore, de most nem az orkokról, hanem a Rogue Traderekről. Ki kis ők valójában? A 41. évezred tele van jómódú és a titkos üzletekből hasznot húzó űrkalózokból, akiket Rogue Traderként ismernek szerte a galaxisban.

Egyszerre kereskedők, szabadúszó felfedezők és hódítók. A Birodalom szolgálatában állnak, kapnak hajót, legénységet, sokszor űrgárdistákat is, valamint korlátlan hatalmat, hogy az Impériumon kívül eső területeket járják.

Felfedező útjaik során a feltérképezetlen területeken sokszor találkoznak elveszett településekkel, amiket visszacsatolnak a Birodalomhoz. Ugyanakkor találkoznak üres vagy idegenek által lakott bolygókkal, melyeket kolonizálnak és meghódítanak az Impérium nevében.

Minden Rogue Trader kivételes egyéniség és többségük elég szélsőséges jellem is; van, aki a legkisebb indok végett elpusztít egész világokat vagy mutánsokkal és idegen lényekkel tölti fel csapata sorait. Akad közöttük higgadt, vagy mélyen vallásos is, de van, aki nem más, mint egy kalóz, kinek tetteit és eszközeit törvényesítik előjogai.

Jan van Yastobaal az egyik leghírhedtebb Rogue Trader, aki végig fosztotta az összes világot, ami az útjába került.

Többségük rikító és extravagáns ruhákat hord. Minden tagjuk igazi egyéniség a maga nemében és több helyről is származhatnak: a Birodalmi Gárdából, a Birodalmi Tengerészettől, a Kereskedő Flottából, az Administratumból vagy éppen akár az Inkvizícióból.
Ugyanakkor van közöttük szegénynek mondható, kik kisebb és öreg hajóknak a parancsnokai. Mások azonban hihetetlen vagyonok és flották urai. És közöttük is vannak kivételesek, akik Űrgárdistákat is tudhatnak a soraik között, kikre egyedi paktumok lévén tehettek szert a különböző Légiók között. Valamint azokról sem szabad elfeledkezni, akik nem önállóan, hanem zsoldosként tevékenykednek az Impérium oldalán.

A Rogue Traderek legnagyobb kincse a Kereskedelmi Parancs, egy olyan ősi dokumentum, mely tartalmazza jogaikat és a szükséges engedélyeket, hogy saját hatáskörben dönthessenek ténykedésükről. Ez a Parancs örökölhető, így jöttek létre a Rogue Trader famíliák. A dinasztiáknak saját címerük van, melyek a birodalmi elit köreiben is ismertek.

Jogukban áll szabadon utazni az Impérium területén és azon túl, hogy idegen kultúrákkal vegyék fel a kapcsolatot. Továbbá a saját belátásukra van bízva, hogy miként is kezelik ezeket a helyzeteket, és csak azt kell a szemük előtt tartaniuk, hogy az Impérium javát szolgálják tetteikkel. Ha egy Rogue Trader olyan bolygóra lép, mely nem tartozik még a Birodalomhoz, úgy az alábbi szavakkal ahhoz csatolhatja azt:
„Az Emberiség Császára és az Impérium nevében jogot formálok erre a világra. Igazságot és felvilágosodást hozok a hűeknek. Büntetést és halált a bűnösöknek.”

forrás: https://spikeybits.com/…/highly-exceptional-individuals-rog…
jim