Kor’sarro Khan

Ma a Black Library top30-as lista 25. helyezettjéről lesz szó, a White Scars rend 3. századának kapitánya, Kor’sarro Khan.

25 évente a vadászat mestere útra kel, hogy felkutasson és megöljön egy ellenséget, mely szerencséje vagy tudása által menekült meg a White Scarok markából. Erre mindig kiválasztja néhány csatatestvérét a saját századából, akik elkísérik és segítik őt ebben a küldetésben. Van, hogy több hónapot vesz igénybe, vagy akár éveket, mert más feladatai is közbeszólhatnak, ám sosem hagy fel velük, mindig véghezviszi. 

Ellenfeleinek levágott fejével midőn visszatér Chogorisra, hatalmas ünnepséget rendeznek. Az ünnep után Kor’sarro felajánlja áldozatai fejét a főkáplánnak, aki kiégeti a koponyák szemeit tüzes vassal. A bosszú himnuszát éneklik mindvégig a rituálé közben. A legyőzött nevét kihúzzák a vadászat lajstromából és fejét egy lándzsára tűzve úgy helyezik el, hogy örökké lássa a White Scarok Erőd Kolostorába vezető utat. Az erődbe vezető úton számtalan minden lépésre jut egy hasonló trófea. Az alapítást követően Kor’sarro Khan már az 51. a sorban, aki a Vadászat Mestere címet birtokolja és több mint 20 ilyen küldetésnek volt a részese. Olyan ellenfeleket győzött le többek között, mint Kernax Voldorius démon herceg és az eldar Lord Varaliel, vagy Paramyx káosz úr, akiket a rend legnagyobb ellenségei között tartottak számon. 
A 41. évezred során, 813-ban, a Khant a tauk által uralt Cano’var ellen küldték, hogy legyőzze hadaikat, ám mire odaért a világot már a necronok és vezérük Zahndrekh már elfoglalta megelőzve ezzel a space marineokat. Thunderhawkját lelőtték és kemény ellenállásának ellenére Kor’sarro Khan és emberei fogságba estek. Idővel rájött, hogy nem ők az egyetlen hadifoglyok és az eldar Illic Nightspearrel együtt megszöktek. A szökés eleinte jól ment, egészen addig, amíg össze nem találkoztak Obyronnal. Hamarosan a két vezér magukra maradt a necron erőkkel szemben és végül vereséget szenvedtek. Tudtukon kívül a harcokat végig figyelemmel kísérte Zhandrekh és Kor’sarro bátorságát és erejét látván a harcokat követően mégis útjukra engedte mindkettejüket. 

943-ban mikor nyoma veszed Kyublai Nagy Khannak, miután a Bloddied Talin Kabal ellen vonult, Kor’sarro megesküdött, hogy bosszút áll rajtuk és elment felkutatni a nyomaikat. Két év után tért vissza a Kabal vezetőjének, Kirared archonnak és ezer dark eldar harcosnak a fejével.

999-ben véresküt tett, hogy a Mu’gulath Öbölben a fejét veszi a tau Shadowsun parancsnoknak. Többször összetalálkoztak a harcmezőn a Blackshale gerincen. Minden ereje sem volt elég azonban, hogy végül legyőzze Shadowsunt. Ugyanakkor sikerült olyan mértékű veszteségeket okoznia a parancsnoki botjában, amitől a végtelen hidegvérű parancsnokban is lángra kapott a gyűlölet. Ez vezetett végül oda, hogy Voltorisnál egy Kor’sarro által megtervezett csapdába sikerült csalni őt. Ám ebből a kelepcéből is kimenekült Shadowsun, de a Khan megfogadta, hogy a Perfectia Kampány során végleg leszámol a tau parancsnokkal. Tervei ekkor sem váltak be és tovább folytatta ellenfele üldözését a Második Agrellan kampányban…

forrás: https://spikeybits.com/2018/04/born-in-the-saddle-korsarro-khan-lore.html

jim