Leszámolás Kis Backlogban – Beszámoló a 24 Órás Festős Kihívásról

Véget ért délelőtt a 24 órás fess ki egy start collecting dobozt kihívás és gondoltam írok róla pár sort.

Első körben, itt vagyunk, túléltük, megcsináltuk. 🙂

Ezek után szeretnék köszönetet mondani Daninak, aki szervezte, mindenkinek akik részt vettek a grindolásban, valamint akik neten, vagy bármilyen módon tartották bennünk a lelket, drukkoltak, meghívtak egy virtuális sörre.

Az alapsztori

Beszélnék kicsit magáról a kihívásról, és miként vagy éppen miért született meg. 2020 eleje, a covid berobban és a hobbink főleg a festés irányába volt kénytelen elmozdulni. A baráti társaságban felütötte a fejét, hogy a discord és mindenféle online felület nagyobb figyelmet érdemelne, ha már nem találkozhatunk, akkor dumáljunk, fessünk közösen és motiváljuk egymást, vagy beszéljük ki miért jó a Mandalorian 1. évada, vagy ami tetszik. Egyszóval ősztől elkezdtünk esténként együtt dumálni, festeni. Éltük a hobbit, és Dani szóba hozta, hogy egyszer mi lenne, ha egy komplett napot erre szánnánk. Jó ötlet volt, támogattuk és belekezdett a szervezésbe. Mit kelljen festeni, mikor legyen, megmozdulnak-e rá a közösségben mások is, hiszen elég nagy fun faktor van abban, ha összejön 10-20 hobbista akikkel amúgy nem találkoznánk és közösségi élményként festegetünk. Nos annyira jó volt az ötlet, hogy végül nem is tudom mennyien lehettünk, de 4-5 csatornán is ment egyszerre a beszélgetés szombaton. Szerintem 40-50 fő lazán összejött, nyilván ezek között volt, aki csak beszélgetni ugrott be, vagy egy figurát kifesteni velünk, és voltak, akik végigtolták a dobozt, amit kiszemeltek. A váratlan létszám mellé párosult, hogy sokan, köztük mi is bedobtunk valamit egy poolba motiválásképpen ami a végén odaáig fajult, hogy ez egy kisebb versennyé nőtte ki magát. Megjegyzem nem igazán rémlik, hogy bárki is elsődlegesen emiatt nevezett volna, persze nem bűn, de jó volt látni, hogy a hobbi szeretete hozta össze egy kalap alá az arcokat. 🙂

A Verseny

Ha szigorúan a verseny oldalát nézem, akkor arról nem is tudok sokat mondani, csak annyit, hogy közel 10-en biztos befejeztük a vállalásunkat, de majd Dani erről biztos fog írni a későbbiekben.

Előkészületek

Ha most találkoztál volna ezzel az eseménnyel először, akkor a szitu röviden: fogj egy Start Collecting dobozt és ülj le velünk 24 óra alatt kifesteni. Ez nem hangzik bonyolultan, 5-20 figura: egy hős, egy osztag és egy szörny vagy gép, többnyire ez volt a szitu mindenkinél. Arra nem térnék ki, hogy a brexit miatt sajnos többen B tervvel kellett, hogy induljanak, de reméljük, hogy ennek az állapotnak vége és a rendeléseink időben megérkeznek. No, de, hogyan is készültünk erre a kihívásra? Igazából semmi extrát nem csináltunk, nagyjából minden este 24-1ig tuti fest a csapat egy része, így nem tűnt különösebben megterhelőnek a gondolat. A könnyítés, hogy a figurákat előre össze lehetett rakni, valamint alapozni és baselni nagyban megkönnyítette a dolgainkat szombaton. Gábor ha jól emlékszem írt cikket is a témában, amit itt találhattok meg: https://gamingboard.blog.hu/2021/02/07/a_24_oras_festos_kihivas?fbclid=IwAR18TUN1KYGN-ZPbIsXBmbNnDKyiSeorlh-Z9kdYWsKI_Uw7StivSgg81EA

Érdemes újraolvasni azok után, hogy túl vagyunk és más szemmel látjuk majd. Aznap 10 után Dani tartott egy megnyitót és kezdődhetett a móka. Folyamatosan pakolták a résztvevők a haladással kapcsolatos képeket a discordra, így tök jól lehetett látni ki merre hogyan halad. Valahogy így nézett ki a big picture és most jöjjön, ahogy én láttam.

Az én történetem

A következőben pedig jöjjön az én 24 órám sztorija. Ami igazából nem is szombaton kezdődött, hanem pénteken, jobban mondva egy novemberi hétvégén. Ekkor kaptam a srácoktól egy Start Collecting Death dobozt a szülinapomra, amit ezúton is köszönök, de akkor még nem tudtam, hogy a kihívás célpontja lesz. Eltelt 1-2 hét és körvonalazódni látszott a történet, hogy itt bizony lesz egy ilyen nagyobb volumenű festős nap, amire megtartom és majd ezzel indulok. Eltelt pár hónap, elérkezett a nap nagy. Kivettem péntekre egy nap szabit, hogy összerakjam és lealapozzam a figurákat. Mondanom sem kell, hogy már itt kezdett csúszni a terv, mert az összerakásig jutottam és csak a verseny napján fújtam le őket. Szombaton 10re készen volt a munkaasztal, kávé, reggeli. A megnyitó kiváló volt arra, hogy ezt letudjam, majd nekiálltunk festeni. Esténként szoktunk koccintani, ha festünk, most úgy gondoltam, hogy csak álmosítana ha csak egy sört is innék, így ez most kimaradt. (Vannak, akik erre azt mondhatják weeeeaaaak – rád nézek Herce Zoli 😀 ) De kitűztem pár dolgot magam elé, és úgy éreztem ez nem segítené elő, hogy sikerüljön. Mi volt a tervem? Alapvetően egyszerűen annyi, hogy KÉSZen leszek vele 24 óra alatt. Mivel napi szinten festek, és a csontikból már 60at letudtam korábban, valamint a boxart ereje is mellettem volt, így tudtam, hogy nem lehetetlen a feladat.

De mégis miért volt nehéz, vagy miben volt nekem nehéz? Számomra 2 másik fontos szempont is volt a kihívás teljesítésében: 1) fizikálisan ne menjünk benne tönkre, ezért rengeteg szünetet, sétát, nyújtást iktattam be, amellett, hogy az étkezésre és a hidratálásra is komoly figyelmet fordítottam. Szerintem fontos, hogy a hobbit élvezzük és ne menjünk közben tropára. Ez lehet az én részemről a parázás, de 1 éves home office pályafutásom megtanított arra, hogy nem ülünk 24 órát az asztal mellett. Nem fog úgy menni… És 2) ami még fontosabb, ne utáljam meg közben a festést. Vasárnap négykor úgy keltem, hogy se nem fájt a hátam,valamint este kész voltam újra festeni és amúgy oh wait, készen is lettem a dobozzal.

Mi is történt a 24 óra alatt? Minden. Is. Kezdetben 2-3 channelen dumáltunk és haladtunk kényelmesen. Ebéd, napsütés, és máris kész az osztag. 10 Csonti után maradt hátra a hős és 5 lovas. Körvonalazódni látszott, hogy ha erre elment 8 óra, és úgy éreztem a többire is a 8-8 elég, éreztem, hogy a reális esélye megvan még a dolognak. Ugyanakkor az ambition levelem előtte 99 volt, amit Manónak említettem is az interjúban, hogy úgy gondoltam hamarabb végzek a 24 óránál és akkor bérfestéssel elmulatom az időt a többiekkel. Hát, nem. Érdekes volt látni,hogy a magamban kitűzött apró célok, mint az éjfélre kész a sárkány, f1re le lesz washolva, de 1ig azért csak megszárad, majd f2re azért illene végezniből, hogyan lett kb 2, mire a figura meglett. Vicces belegondolva, hogy mennyi apró alkut kötsz ilyenkor magaddal és tágítod ki minden egyes pontját ennek a szerződésnek logikusan. Érvelünk, mint Karinthy regényében, amikor a rossz tanuló felel. 😀

Hajnali 2, a doboz 2/3-a kész, érzed, hogy lengetik a zászlót, utolsó kör jön, bele kell adni mindent. Ugyanakkor a csatornák kissé megkoptak létszámban, a work in progress cset is lassul. Kevesebben beszélnek, egyre több zenét hallgatok, és valaki csúnyán feltekerte a fűtést, amitől 4körül kezd leragadni a szemem. Látom a többieken is hasonló holtpontokkal megy a küzdés, és mindenkinek megvan a maga taktikája. Máté, aki végtelenül beszél, mert különben elalszik…fun fact az utolsó élő session aladt sikerült neki, úgy, hogy bejelentkezve maradt némi horkolás mellett. Sebaj bro, te is megcsináltad!! De voltak, akik inkább csendben festettek, minden út jó, amely a cél fele visz, még ha az eszközeink és taktikáink mások is. A holtpontok átvészelésére anno csináltam Zs tervet, scribble, rajzoljunk mindenféle hobbival kapcsolatos cuccot. A teszt körökben hatalmasakat röhögtünk a verseny előtti napokban, ugyanakkor a verseny napján kimaradt, mert pl én is azt mondtam Daninak, hogy ne hari, de látom az alagút végét, és nem szabad leállnunk, mert akkor elfogy a lendület és bealszunk. De íme a Horned Rat álljon itt bizonyítékul, hogy zseniálisan tehetségesen rajzolunk.

6 óra van, kb 4-5 ember van készen eddig, nálam 10 csonti, a sárkány kész, az 5 lovas hamarosan, de a sárkánynak van lovasa. Arkhan the Hogyafuckbaférezmégbele the Black. Elkezdtem hát párhuzamosan őt is festeni. Ó igen a technikám és jótanács minden eljövendő indulónak. Legyen koncepciód, adott esetben előtte fess tesztsémát. Vagy többet. Az én taktikám egyszerűbb volt, én a Boxart vallás lelkes híve vagyok, így nem kellett semmi nagy megfejtést keresnem. Batchben vagy egyesével festés? Van aki az előbbire, mások az utóbbira esküsznek. Én vegyítettem most, azaz mondjuk a lovasoknál 3-4 alapszínt csoportosan vittem fel nekik, majd a többit egyesével és leárnyékoltam, hogy legyen motiváció abban, hogy hátra van 5-4-3-2-ésmárcsakEGY.

8 óra. Goddamn, már csak fotózni kell…ébredeznek a power sleepre elment kollégák. Felkelnek a 4 órával ezelőtt 1 órás szundira ment srácok és összegyűlik a keménymag ismét, hogy számot vessen a haladással. Megkapom Danitól a kódot, feltöltöm a képet, dobok egy pacsit a srácoknak, és azoknak akik tolják 10ig a szekeret.

Összefoglaló

Hogy éreztem magam, hogyan éltem meg? Mint Theoden, amikor a Rohirrim rohama előtt végigvágtatott, hogy lepacsizzom minden egyes csatatestvérrel. Félelmetesen jó hangulat volt egész végig. Jókat dumáltunk több arccal is, akikkel azelőtt nem találkoztam, vagy nem volt lehetőségem ennyit dumcsizni. Zotyóval a TLK-ból, Kelemen G és a Káoszpulyka Hívőkkel, Goblinnal, Danival, és még sorolhatnám. Mindegy ki meddig jutott, az egyik cél az volt, hogy legyen egy jó kis közösségi esemény, és ez maradéktalanul teljesült. Ez volt az “i”. Számomra az “i”-re a pont pedig, hogy amit vállaltam, azt meg tudtam csinálni, én ezért mentem.

Bárki is fog nyerni majd a végén, gratulálok, és tessék bátran szavazni miután Dani kiteszi a posztot, de szerintem egytől egyig nyertünk, akik részt vettünk benne! Gúd dzsáb srácok!!!!!!!!!!

Találkozzunk a kövin és addig is lehet gyakorolni, és festeni, mert a backlog árnyéka elől nincs menekvés. 😀

Képeket majd Dani posztol később, feltesszük majd a cikkbe is, valamint a Lore Gamers csapata, Farkas és Manó pedig jó párszor jelentkezett élőben is, amiket itt tudtok újranézni: https://www.youtube.com/watch?v=m2ZDBnKC6Gc

//Imi